Eserien

Eseriens fjerde sesong starter tirsdag – byr på noen endringer

FIFA-serien satser på et fullverdig seriespill.

Bilde fra andre sesong da Jerv ble vinneren av Eserien.
Pressebilde

DETTE ER ESERIEN

Vis mer

Eserien er en del av EA Sports FIFA Global Series og en Official League Qualifier på veien til FIFA eWorld Cup. Serien består disse 18 lagene fra Eliteserien og OBOS-ligaen: Brann, HamKam, Jerv, Kongsvinger, Lillestrøm, Øygarden, Mjøndalen, Odds Ballklubb, Ranheim, Raufoss, Sandnes Ulf, Start, Stabæk, Sandefjord, Viking, Vålerenga, Tromsø, Bodø/Glimt.

Premiepenger:
1. plass: 120 000 kroner
2. plass: 70 000 kroner
3. plass: 40 000 kroner
4. plass: 20 000 kroner

I tillegg får vinneren to direkte plasser til den europeiske kvalifiseringen på veien til FIFA eWorld Cup.

Tirsdag 10. november går startsskuddet for den fjerde sesongen i Eserien. Den offisielle FIFA-ligaen har de siste årene samlet de beste FIFA-spillerne for å se hvilket av de 18 deltagende lagene som er det ypperste. Alle som ønsker det kan se kampene på Dplay, YouTube og Twitch på utvalgte tirsdager fremover. De kan også sees på klubbenes egne kanaler.

Denne sesongen har arrangørene i Norsk Toppfotball og Discovery Norway gjort noen grep i strukturen, og satser på et fullverdig seriespill der lagene møtes to ganger før sluttspillet i mars.

– Den store forandringen i år er at Eserien vil spilles som en vanlig serie, lik for eksempel Eliteserien i fotball. 18 påmeldte lag, hvor alle lag møtes to ganger. De seks øverste på tabellen går direkte til sluttspillet, mens plass 7 til 15 vil spille en kvalifisering. Noe som også gjør at årets FIFA-sesong strekker seg fra november til mars, sier prosjektleder i Norsk Toppfotball, Martin Ygre.

Fokus på høydepunkter

En annen nyhet er at arrangørene lager et målshow. Her trekkes høydepunkt fra serierundens kamper frem.

– Med fulle serierunder på tirsdager vil det bli nok høydepunkter å ta av. Årets nyvinning er at vi i stedet for å følge enkeltkamper, vil vise alle høydepunkter fortløpende. I studio vil Sondre Skansen og nykommer Martin Thuve følge alle kamper, med både skråblikk, humor og en dose seriøsitet. Målshowet vil sendes på Dplay, og på ligaens kanaler eFotball Norge på Twitch og YouTube. Selvfølgelig vil serien være gratis for alle, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Discovery Norway, Martin Hinsch.

Hvis du vil se Eserien, kan du følge med på første sending tirsdag 10. november klokken 17:00. En time i forkant vil programlederne Martin og Sondre ta pulsen på årets serie på Twitch og YouTube.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av FIFA 21 »

Siste fra forsiden