FIFA 21

FIFA 21-oppgraderingen til PlayStation 5 og Xbox Series X/S er ute allerede nå

Slippes en dag før de enkeltstående versjonene til de nye konsollene.

EA

Selv om spillkalenderen hardnakket påstår at Xbox Series X/S- og PlayStation 5-versjonene av FIFA 21 ikke slippes før i morgen, 4. desember, er det en gruppe spillere som har fått tilgang til nestegenerasjonsversjonen allerede i dag. Som Eurogamer melder kan man allerede nå oppleve de nye versjonene dersom man oppgradere PlayStation 4- og Xbox One-versjonene.

Bilde av hvordan spillere ser ut på de nye konsollene.
EA

For å få tak i de oppgraderte versjonene logger man bare inn på en av de nye konsollene med en konto der man har kjøpt en kopi av FIFA 21 til de eldre maskinene. I spillbiblioteket til PlayStation 5 ligger det nå et ikon der for å oppgradere gratis. Prosessen er hakket mer sømløs på Xbox Series X/S – der må du bare se at spillikonet i biblioteket har X/S-logoen på seg. Den nye versjonen tar rundt 50 GB med plass.

Progresjon fra Ultimate Team og Volta føres over fra de gamle versjonene til de nye, men alt annet av progresjon blir ikke overført.

En del nytt

Bilde av hvordan spillere ser ut på de nye konsollene.
EA

De nye versjonene av FIFA 21 får en god del forbedringer. Spillet kjører i en oppløsning opp til 4K, med 60 bilder i sekundet, i tillegg til å benytte seg av en rekke grafiske teknikker som bedrer teksturrealisme og rendring. Enkelte spillere har fått litt bedre hår i samme slengen. Mindre detaljer, som at muskler oppfører seg mer naturlig, og at ballen endrer overflate når man sparker den eller treffer flater, slik en fotball vil gjøre på ordentlig.

Nye kameravinkler, lengre animasjoner og nye forhåndssekvenser er også på plass. Lastetiden skal – ikke overraskende – ha blitt redusert betraktelig.

Det er verdt å merke seg at FIFA 21-versjonene ikke kan spilles på tvers av konsoller eller generasjoner. PC-versjonen får heller ikke oppgraderingene.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av FIFA 21 »

Siste fra forsiden