EA

EA håvet inn 34 milliarder på mikrotransaksjoner det siste året

FIFA Ultimate Team og Apex Legends får mye av æren.

EA

Electronic Arts slapp denne uken sin nyeste kvartalsrapport, for perioden som endte 31. desember 2020. Selskapet melder om sterke resultater, med blant annet uventet høye inntekter fra mikrotransaksjoner.

Apex Legends.
EA

I løpet av det siste året tjente EA drøye 51 milliarder kroner på salg av spill og tjenester, en økning på åtte prosent sammenlignet med året før. Av den totale fortjenesten kom omtrent 34 milliarder kroner fra mikrotransaksjoner i utviklerens såkalte «live service»-spill.

Som økonomisjef Blake Jorgensen forklarer fortsetter «live service»-markedet å stige år etter år. Mobilspill gjør det fortsatt bra for EA, mens det var FIFA Ultimate Team og Apex Legends som i hovedsak dyttet inntjeningen opp i løpet av oktober - desember i fjor.

– Vi har bygget våre live service-spill for å vare i lang tid. FIFA og Madden har begge vært på markedet i flere tiår, og målt mot de siste ti regnskapsår har FIFA-serien vokst med nesten 50 prosent og Madden med nesten 60 prosent. The Sims 4 går mot sitt sjette år på rad med vekst, og Apex Legends mot sitt andre i det vi håper blir en like langvarig levetid for dette spillet, sa Jorgensen.

Hva FIFA Ultimate Team angår registrerte EA nesten seks millioner aktive spillere hver dag i desember, med en økning i antall FUT-kamper på 177% fra samme tid i fjor. Spillertallene hos Apex Legends har også klatret, med en økning på 30 prosent sammenlignet med året før.

Apex Legends har akkurat fått nytt innhold.
Store kartendringer og enda en spillbar figur er tilgjengelige nå »

Siste fra forsiden