EAs Star Wars Battlefront II-innlegg er tidenes mest mislikte Reddit-kommentar

Utgiverhuset satte tvilsom rekord.

Kritikk mot «loot»-systemet har ført til endringer i Star Wars Battlefront II.
EA

Det er kun dager igjen til lanseringen av Star Wars Battlefront II, men diskusjonen rundt spillet har vært preget mer av misnøye med andre aspekter enn kamper med lyssabler og Jedier.

I helgen toppet den negative tilbakemeldingen seg, etter at en EA-representant prøvde å forsvare at Darth Vader er låst i spillet når man kjøper det i et Reddit-innlegg. De mest ivrige spillerne har hatt tilgang til spillet i helgen gjennom EA Access, der de har fått tilgang på spillet tidlig. Det de fant ut er at det koster 60 000 credits – eller spillvaluta – å åpne Darth Vader for bruk, noe som det ifølge et estimat vil ta flere titalls timer å få til om man ikke vil betale for det. Det likte de dårlig, og EAs respons gjorde det etter alt å dømme ikke bedre.

Skjermbilde av EAs svar

– Målet er å gi spillere en følelse av stolthet og prestasjon for å låse opp forskjellige helter, er EAs svar, etterfulgt av et litt mer detaljert dykk ned i hvordan utviklerne beregner kostnader knyttet til opplåsing av helter for både spillvaluta og ekte penger, og en forsikring om at de fortløpende vil endre kostnader basert på brukermønstre. Hele kommentaren kan du lese til høyre.

Rekord

Reddit har et system der brukere kan stemme kommentarer ned eller opp, og innleggene kan vektes av denne informasjonen. Brukerne satte svært lite pris på EA-kommentaren, og de har for lengst fått den tvilsomme æren av å være tidenes mest mislikte kommentar på forumet med hele 120 000 «down votes». Til sammenligning var den tidligere rekordinnehaveren et humorinnlegg som ba om å få negative stemmer, med 24 000 stemmer.

Så langt har fokuset på Battlefront II handlet mer om alt annet enn spillingen.
EA

Vel å merke har EA-kommentaren fått en del oppmerksomhet det siste døgnet, nettopp på grunn av mediadekning rundt rekorden, og det er derfor ikke så rart at vi ser et slikt massivt hopp når flere og flere kaster seg på. Budskapet er likevel tydelig: fansen er ikke fornøyd.

Klagestormen kommer bare uker etter en lignende sak. Da måtte EA gå ut og forsikre om at de gjorde justeringer «loot»-systemet i spillet, etter at spillerne klaget på nettopp hvor lang tid det vil ta å tjene nok credits til å låse opp ting i spillet. Sånn sett er Reddit-saken bare en fortsettelse på opptøyene i oktober.

Star Wars Battlefront II kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One 17. november.

LES OGSÅ: Hvor langt kan utgiverne gå med «loot crates» før vi sier stopp?

Siste fra forsiden