Etter krass kritikk har EA endret på «loot»-kistene i Star Wars Battlefront II

Nå blir det tilsynelatende vanskeligere å kjøpe seg til seier.

PlayStation

Den åpne betatesten for Star Wars Battlefront II, avholdt i begynnelsen av oktober, gikk nok ikke helt som EA hadde sett for seg. Hvorvidt spillet var underholdende eller faktisk virket som det skulle ble overskygget av en storm av kritikk mot det mange oppfattet som et urettferdig «loot»-system i spillets flerspillerdel.

Kritikk mot «loot»-systemet har ført til endringer i Star Wars Battlefront II.
EA

Da testingen var over lovet EA å justere på systemet, og nå vet vi nøyaktig hva utgiveren hadde i tankene.

Vanskeligere å kjøpe seg til seier

På sine nettsider har EA offentliggjort en gjennomgang av endringene som er utført siden betatesten. I hovedsak ser det ut til å bli vanskeligere å skaffe seg bedre våpen og utstyr gjennom bruk av ekte penger, som i teorien vil gjøre opplevelsen mer rettferdig for alle.

Blant annet har Star Cards-ordningen – kort av forskjellig kvalitet man bruker for å oppgradere figuren sin – fått en overhaling. Heretter må man nå et visst nivå i spillet før man kan lage bedre kort. Dermed er det ikke bare å kjøpe nok kister til å oppgradere figuren sin med én gang, og alle blir nødt til å investere noen timer i spillet for å bli sterkere.

Videre har de aller beste kortene, kalt Epic Star Cards, blitt fjernet helt fra loot-kistene. Spillere kan stort sett bare oppnå disse ved å tjene opp nok materialer i spillet til å lage dem selv. Unntaket er ved forhåndsbestilling av Star Wars Battlefront II, kjøp av Deluxe-versjonen eller kjøp av diverse kortpakker, som inkluderer noen eksklusive kort.

Kistene kan fortsatt inneholde bedre våpen, men i langt mindre grad enn opprinnelig planlagt. De fleste våpnene vil kun låses opp ved å delta i flerspillerkamper og utføre bestemte mål.

Sist, men ikke minst vil man nå få våpen, utstyr og egenskaper til den klassen man spiller som. Under betaen fikk man oppgraderinger til tilfeldige klasser uansett hva man spilte som, men det videreføres altså ikke til spillets fullversjon.

Star Wars Battlefront II kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One de 17. november.

Nylig fikk vi litt mer informasjon om spillets enspilelrdel.
Kampanjen i Star Wars Battlefront II vil ta fem til syv timer å fullføre »

Siste fra forsiden