EA

EA har satt Guinness-rekord for den mest upopulære kommentaren noensinne på Reddit

Star Wars Battlefront 2-stormen har gjort utgiveren historisk.

EA

Den store spillutgiveren EA ble litt av en skyteskive etter «lootbox»-kontroversene rundt Star Wars Battlefront II i 2017, og nå viser det seg at selskapet har satt en rekord som de antakelig helst ville vært foruten.

Som blant andre PC Gamer melder har EA nemlig skrevet seg inn i 2020-utgaven av Guinness-rekordbok for den mest upopulære kommentaren noensinne på Reddit.

Kommentaren det dreier seg om er EAs svar på et Reddit-innlegg som handlet om at spillere måtte betale en heftig sum for å låse opp Darth Vader-figuren i Star Wars Battlefront II.

EA

683 000 negative stemmer

I svaret forsvarer EA den opprinnelige beslutningen om å låse den ikoniske Star Wars-figuren, som endte opp med å gi kommentaren rekordsettende 683 000 «down votes», altså minuspoeng, på det meste. I skrivende stund har kommentaren 667 823 minuspoeng på Reddit.

Da Gamer.no først skrev om saken i november 2017 hadde kommentaren nådd 120 000 «down votes», som den gang allerede holdt til Reddit-rekord, men siden har de negative stemmene altså bare fortsatt å hagle inn.

Saken startet da spillere med tidlige tilgang til spillet gjennom EA Access fant ut at det kostet 60 000 credits – eller spillvaluta – å åpne Darth Vader for bruk, noe som det ifølge et estimat vil ta flere titalls timer å få til om man ikke vil betale for det. 60 000 credits koster en betydelig pengesum.

– Målet er å gi spillere en følelse av stolthet og prestasjon for å låse opp forskjellige helter, sa EA i sitt kontroversielle svar. Selskapet endret senere praksisen, selv om de ikke kvittet seg med mikrotransaksjoner.

Les også: Slik vil Microsoft, Sony og Nintendo endre dagens «loot»-bokser »

Siste fra forsiden