Hawaii foreslår å forby salg av spill med «loot»-bokser til mindreårige

Kom med harde ord mot spillbransjen.

Blizzard

De såkalte «loot»-boksene forarger mange spillere, men heller ikke myndigheter ser blidt på fenomenet. Som blant andre Polygon melder har den amerikanske delstaten Hawaii nå gått et stykke lenger enn mange andre.

Politikere i delstaten har nemlig lagt frem et lovforslag som rett og slett vil gjøre det ulovlig å selge spill med «loot»-kister til personer under 21 år.

I tillegg foreligger det forslag om krav til at utviklere merker slike spill tydelig og at de gir informasjon om hvor mye det koster for de ulike belønningene i spillet, slik at kunder vet dette på forhånd før de kjøper spillet.

Også under lupen i Europa

En av hovedpersonene bak lovforslagene kom i en uttalelse med ganske harde ord mot spillindustrien, men hevder samtidig å være glad i spill.

Star Wars Battlefront II startet i stor grad debatten om loot-kister.
EA

– Jeg vokste opp med å spille spill hele livet. Jeg har førstehåndskjennskap til hvordan industrien har utviklet seg fra å ville skape nye ting til å begynne å utnytte folk, særlig barn, for å maksimere profitt, sa representent Chris Lee til avisen Hawaii Tribune-Herald.

Også i Europa har myndigheter begitt seg ut på et aldri så lite korstog mot fenomenet. Nylig meldte vi at boksene kan bli definert som gambling i Sverige, og dermed regulert som sådan, mens Tyskland vurderer et totalforbud. Andre land, deriblant Belgia, har også begynt å etterforske fenomenet.

Hvorvidt vi vil se en lignende utvikling i Norge er ennå uvisst. Lotteritilsynet i Norge sa til Gamer.no i fjor høst at de mener det er uklart om praksisen kan defineres som et lotteri siden alle som betaler for boksene får noe for kjøpssummen, men at de vil vurdere å se nærmere på saken. Samtidig har danske myndigheter slått fast at praksisen ikke er å regne som gambling.

Samtidig fortsetter spillutviklere å satse på mikrotransaksjoner: Men Sea of Thieves vil i det minste droppe loot-bokser, sier utviklerne »

Siste fra forsiden