Star Wars: Battlefront II etterforskes nå av myndigheter

De kontroversielle «loot»-kistene er under lupen i Belgia.

EA

Star Wars: Battlefront II har mildt sagt blitt en kontroversiell affære, mye på grunn av de såkalte «loot»-kistene som lar spillere betale for virtuelle bokser med innhold inni spillet. Nå har også myndigheter reagert på praksisen, melder GameSpot.

I Belgia har nemlig myndighetene begynt etterforskning av «loot»-kistene på grunn av mistanke om at fenomenet kan betegnes som gambling, noe som i så fall krever spesialtillatelse for å være lovlig.

En representant for den aktuelle kommisjonen sa at det er sjansespillet som kistene representerer som gjør at fenomenet muligens kan anses som gambling. Kistene betales nemlig for med ekte penger, uten at spilleren på forhånd vet akkurat hva som befinner seg i kistene.

Benektes av EA

Ifølge kommisjonen kan utgiveren av spillet, EA, måtte ende opp med å betale en bot på flere hundre tusen euro dersom de kommer frem til at kistene faktisk er å anse som gambling. I tillegg er det visstnok en mulighet for at spillet tas bort fra butikkhyllene.

EA

I en uttalelse til GameSpot som kom i kjølvannet av rapportene benekter EA at kistene representerer et gambling-element, blant annet fordi spillerne ikke «taper» noe på kjøpene.

– Spillerens mulighet til å lykkes i spillet avhenger ikke av kjøp av kister. Spillere kan også tjene kister ved å spille spillet og ikke bruke noen penger i det hele tatt. Når de er anskaffet er spillere alltid garantert å motta innhold som kan brukes i spillet, heter det i EAs kommentar.

Mikrotransaksjonssystemet i Battlefront II har fått massiv kritikk fra flere hold, og som følge av reaksjonene har EA allerede foretatt noen endringer ved å gjøre det litt vanskeligere å kjøpe seg til seier.

Reddit-brukere viste ingen nåde overfor EAs forsvarsinnlegg nylig »

Siste fra forsiden