Counter-Strike - loot box

Counter-Strike GO får en rar røntgenskanner for «loot bokser» i Frankrike

Men hvorfor?

Skjermbilde av skanneren i aksjon.

I en ny Counter-Strike: GO-oppdatering myntet på det franske publikumet lemper Valve inn en besynderlig greie som vi antar har et eller annet med «loot box»-lovgivning å gjøre? Denne X-ray Scanner-en lar spillere vise hva som er inne i en skin-boks før man åpner den, og kommer som en ikke-byttbar gjenstand kalt P250 X-Ray. For å få den må den kjøpes for samme pris som en vanlig boks, og den kommer med en boks allerede i seg.

– I Frankrike må alle bokser først plasseres i røntgenskanneren for å vise hvilken gjenstand som er inni den før man kjøper en nøkkel. Skanneren vil så «bruke opp» boksen og vise hva som er inni. For å bruke skanneren igjen må gjenstanden som man ser inne i boksen hentes ut, og det er ikke mulig å skanne en ny boks før man har hentet ut gjenstanden, står det i oppdateringsnotatene.

Det betyr altså at i det øyeblikket man putter en boks i skanneren, så er den i praksis åpnet, men man må betale (bruke en nøkkel) for å åpne den for å frigjøre plass til neste boks i skanneren. Så det er bare et mellomledd som lar deg vite hva som er i boksen sånn at du egentlig kan velge å ikke åpne den – men da kan du selvfølgelig ikke åpne en annen boks heller.

Som en del av dette gjør Valve det også sånn at man ikke kan kjøpe «loot bokser» fra Steam Community Market, men de kan fremdeles selges.

Det snedige er at det ikke er helt tydelig hvorfor Valve gjør dette i Frankrike. Landets gamblingorganer er ikke et av dem som har landet på at «loot box»-praksisen er gambling, så kan målet være å komme i forkjøpet av noe? Og hvorfor kun i Frankrike?

Vi har fyrt av en mail for å prøve å få svar på dette, og oppdaterer med svar om vi hører noe. Nedenfor kan du se skanneren i aksjon.

Siste fra forsiden