Apeks IEM Cologne CSGO

Apeks-magien uteble i Cologne

Ingen reprise fra Paris for den norske organisasjonen.

Apeks fra IEM Cologne 2023
Josip Brtan/HLTV.org

Apeks er ute av prestisjetunge IEM Cologne før selve hovedturneringen. Tap mot både Astralis og OG gjør at Apeks ikke får sjansen til å gjenskape suksessen fra Paris, hvor laget til slutt havnet på 3-4. plass.

I Cologne skulle også Apeks' nyervervelse Aleksandar «CacaNito» Kjulukoski få sin debut for den norske organisasjonen. Kjulokoski erstatter Apeks-yndlingen Justinas «jL» Lekavicius som ble plukket opp av Na'Vi.

Ingen sjanse mot OG

Etter en thriller av en kamp mot Astralis som til slutt måtte avgjøres på overtid, var det lov å håpe på et like spennende oppgjør mot OG. Dessverre fikk Apeks til lite og måtte se seg slått 2-0 i kamper på henholdsvis Mirage og Inferno.

Disse spiller for Apeks

Vis mer

se Tim «nawwk» Jonasson
no Joakim «jkaem» Myrbostad
sk Martin «STYKO» Styk
mk Aleksandar «CacaNito» Kjulukoski
mk Damjan «kyxsan» Stoilkovski

OG valgte Mirage og åpnet best med de fire første rundene. Apeks hentet seg inn med de fire neste og åpnet opp kampen. Uheldigvis tok OG de neste syv rundene og avsluttet med 11-4 ledelse til pause. Ledelsen økte så til 15-4, før Apeks fikk pyntet på med to runder. Til slutt vant OG 16-6 og Inferno var neste.

Apeks fikk alt annet enn en god start på eget kart og fikk en knalltøff første halvdel. OG lot dem ikke inn i kampen og ga seg ikke før de ledet 12-3 til pause. Apeks spilte lang bedre på CT og kjempet seg tilbake i kampen, men forspranget var for stort og OG avgjorde oppgjøret med 16-10 og sendte Apeks hjem.

Danskene fortsetter å vinne

Apeks åpnet kvalifiseringen inn til hovedturneringen med 16-10 seier over BIG og var dermed en seier unna å få spille nok en major. Nylig sendte danskene både herre- og damelandslaget ut av VM i Counter-Strike, men for danske Astralis var ikke det nok. Danskene vant 2-1 over Apeks, inkludert en 19-16 seier i overtid på Ancient.

Norske Håkon «hallzerk» Fjærli og hans Complexity tapte åpningskampen sin mot Fnatic, før også OG sendte nordmannen hjem før hovedturneringen. Håvard «rain» Nygaard med sitt FaZe er allerede klare for hovedrunden. Samme gjelder den andre norske organisasjonen i turneringen, Heroic.

Siste fra forsiden