– Vi har ikke råd til å gjøre de samme feilene med Battlefield eller Anthem

EA tenker nytt etter «loot box»-dramaet rundt Star Wars Battlefront II.

EA

Lanseringen av Star Wars Battlefront II i fjor vil nok best bli husket for spillets kontroversielle mikrotransaksjoner. Ifølge EA førte bråket til langt lavere salgstall enn forventet, og selskapet ønsker ikke å begå den samme feilen igjen:

EA lover å ikke gå i samme mikrotransaksjonsfella med Anthem.
EA

– Dette hadde vært en løgn å si at det som har skjedd med Battlefront og det som har skjedd rundt «loot»-bokser ikke har påvirket EA som selskap. Vi kan enten gjemme oss bort og late som ingen ting, eller så kan vi opptre ansvarlig og innse at vi gjore noen feil og forsøke å rette opp i de feilene å lære fra dem, fortalte EA-topp Patrick Såoderlund nylig i et intervju med The Verge.

– Har tatt drastiske steg

Söderlund tok denne måneden over som sjef for design og innovasjon i EA, og i sin nye rolle jobber han blant annet med å endre visse holdninger i selskapet. Med en fullstendig overhaling av progresjonssystemet og mikrotransaksjonene i Battlefront II håper svensken fortsatt at spillet kan reddes, men kanskje viktigere blir arbeidet med EAs kommende titler:

– Vi har tatt drastiske steg for å forstå mekanikken rundt inntjeningsmuligheter, loot-bokser og andre ting i våre spill før de kommer på markedet. For våre kommende spill, som Battlefield og Anthem, har fansen gjort det klart at vi ikke har råd til å gjøre de samme feilene igjen. Og det skal vi ikke, forsikrer Söderlund.

EA-sjefen innser imidlertid at det trengs handlinger og ikke ord for å overbevise spillerne. Han lover derfor å ta nødvendige steg fremover for å bevise at selskapet først og fremst har som mål å skape de beste produktene og å behandle spillerne på rettferdig vis:

– I tilfeller hvor vi ikke får det til må vi høre etter, lære og bli flinkere, avsluttet Söderlund.

Flere spill endrer tilnærmingen til mikrotransaksjoner.
Middle-earth: Shadow of War fjernet nylig muligheten til å bruke ekte penger »

Siste fra forsiden