Norge møter Romania i FIFA

Forventer seier i landskampen mot Romania

E-fotballandslaget skal spille mot samme motstander som hovedlandslaget.

Magnus Myhrhaug Kristiansen (t.v) og Anders Rasmussen er to av fire spillere som skal spille for Norge.
Mats Theie Bretvik (NFF efotball)

SLIK SPILLES KAMPEN

Vis mer

Landskampen mot Romania spilles i Ullevaal Panorama 6. juni med kampstart klokken 18:00. Oppgjøret spilles på PlayStation med 85-rating over fem kamper. Fire én mot én, og én to mot to.

I forbindelse med EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Romania på Ullevål stadion, møtes de to landene til dyst også på FIFA. Norges e-landslag har tidligere møtt Frankrike, Sverige, Danmark og Finland. De har gode resultater å vise til, selv om kampen mot Sverige i mars var svært skuffende.

Kampen sendes 6.juni på TV 2 Sumo fra 17.30 »

I oppkjøringen til kampen har det også vært et bytte i laget. Erland Lie Bjørneberg, som representerte Brann i Eserien, kommer inn for Sondre Voktor, som har vært en del av laget siden den første kampen mot Frankrike i 2018.

LES OGSÅ: Temperatur mellom Brann og Ranheim

Rett avgjørelse

Det at Bjørneberg nå ble kalt inn til laget kommer nok ikke som en stort sjokk for dem som har fulgt Eserien i vår, selv om det er litt overraskende. Bergenseren var et totalt ubeskrevet blad før turneringen startet, men han og makker Anders Rasmussen kom helt til finalen, der Vålerenga ble for sterke. Spesielt i gruppespillet når 85-rating modusen ble benyttet, imponerte Bjørneberg stort, og viste flere ganger hvordan brukte ro og tålmodighet til sin fordel.

Erland Lie Bjørneberg debuterer for Norge.
Altibox Eserien

På spørsmål om hva han syntes om å være en del av e-fotballandslaget svarte han:

– Det føles veldig godt. Jeg har gode lagkamerater og trenere og har blitt tatt veldig godt imot.

Bjørneberg har kun Eserien å vise til på sitt FIFA-resumé, men det viste seg at det var nok til en plass. Bjørneberg innrømmer at det er overraskende.

– Det er litt overraskende at jeg ble tatt ut, men så lenge trenerne synes det er fortjent, så må vel jeg si meg enig.

Uttaket av Norges eFotballandslag.
NFF efotball

Hovedpersonen går hardt ut når han snakker om hvordan de skal ta for seg Romania.

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

– Forventningene mine til kampen er selvfølgelig seier. Det viktigste er selvsagt at vi vinner flest av de fem kampene som skal bli spilt og tar seieren, men det hadde også vært deilig å vinne kampen jeg skal spille.

Romania har man lite informasjon om på forhånd. På Global-series rankingen er deres beste spiller på plass nummer 274 i verden. Tre av Norges fire spillere er altså høyere rangert enn Romanias beste, uten at man skal legge for mye i det.

Bjørneberg legger avslutningsvis til:

– Selv vet jeg ikke mye om Romania på forhånd, men vi skal diskutere mer om det sammen i gruppen.

Siste fra forsiden