E-fotballandslaget

– Jeg håpet på rent bord og gutta leverte så til de grader

Norges FIFA-spillere tok en knusende 5-0-seier over Romania i torsdagens landskamp.

Erland Lie Bjørneberg i aksjon mot Romania.
Ali Zara, NFF

Norge nedsablet Romania da de to landene møttes til FIFA-landskamp. Romania spilte sin første offisielle landskamp, og fikk det tøft mot Norges mer erfarne spillere. Resultatmessig er dette lagets beste prestasjon, selv om den utrolige snuoperasjonen mot Frankrike i 2018 muligens var den mest imponerende.

Norge 5-0 Romania

Vis mer

Anders Rasmussen 2 - 1 Robert Dumitru

Erland Lie Bjørneberg 3 - 1 Tudor Butan

Resul og Kristiansen 2 - 1 Buzarnescu og Butan

Arkan Resul 2 - 0 Dan Buzarnescu

Magnus Myhrhaug Kristiansen 2 - 1 Robert Dumitru

Brann-spiller og Norgesmester Anders Rasmussen tok en solid seier i den første kampen. Lagkameraten fra Eserien, Erland Lie Bjørneberg, debuterte på imponerende vis i kamp nummer to, mens Vålerengas Arkan Resul og Magnus Myhrhaug Kristiansen vant dobbel-kampen og avsluttet enkeltkampene sine med stil.

LES OGSÅ: Forventer seier i landskampen mot Romania

– Gutta leverte så til de grader

Mats Theie Bretvik, som er e-fotball-ansvarlig for NFF, fungerte som hovedtrener i Marius Hjerpseths fravær. Han var fornøyd etter seieren, og sier at det ikke var overraskende at Norge vant.

Mats Theie Bretvik.
Bildbyrån

– Jeg håpet på rent bord i dag faktisk, og gutta leverte så til de grader. Jeg er ikke overrasket over seieren. Derimot er jeg kanskje litt overrasket over at banespillet i de fleste kampene var såpass overlegent.

Theie Bretvik var stolt over debutanten Erland Lie Bjørneberg, som storspilte.

– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Han er lærevillig, han hører på råd og er uredd når han spiller. Han har fortsatt et par ting vi skal jobbe med, men dette var en meget bra start. Han er tålmodig og kreativ i spillet sitt, noe som er veldig vanskelig å spille mot.

Norge står nå med en rekke gode resultater på den korte tiden de har vært med i e-fotball. Theie Bretvik avslutter intervjuet med å fortelle hva som er det neste på kalenderen:

– Det neste for oss nå er bortekamp mot Sverige i Stockholm 8. september. Da skal vi ta revansje for tapet i mars!

LES OGSÅ: Vålerenga vinner debutsesongen av Eserien

Imponert over lagkameraten

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

Anders Rasmussen var først ut i kampen mot Romania, og han leverte varene sine bra med en solid 2-1 seier. Rasmussen sa dette om kampen:

– Jeg er veldig godt fornøyd med min kamp og føler det var en generelt god gjennomføring. Jeg har kontroll hele kampen, og det vises med at han ikke har ett skudd i hele kampen. Han slet mye med å spille seg ut når jeg presset høyt, så det var noe jeg kontinuerlig prøvde på.

Anders Rasmussen.
Ali Zara, NFF

Rasmussen er i likhet med Theie Bretvik svært imponert over hva debutant Lie Bjørneberg fikk til i sin aller første kamp med flagget på brystet. Her er hva han hadde å si om sin makker i Eserien:

– Erland bare fortsetter og imponere. Det at han vinner sin første landskamp er rett og slett rått. Gutten har mye FIFA i seg og tror han bare vil bli bedre og bedre. Det er alltid kjekt og ha Erland med min side, ettersom vi har blitt gode kompiser gjennom det å spille for Brann i Eserien.

Ingen av de norske spillerne visste hva de kunne forvente seg av rumenerne, noe som gjorde det litt vanskelig å sette en skikkelig plan på hvordan å slå dem.

– Det var vanskelig å komme frem med en spesifikk kampplan, ettersom alle tre var ukjente for oss. Derfor var planen å spille vårt spill, for da visste vi at vi var gode nok til å slå dem, presiserte norgesmesteren.

I mars, når Norge spilte sin forrige privatlandskamp i e-fotball tapte de stort mot Sverige. Rasmussen mener på at seieren i dag var viktig for laget.

– Vi var svært skuffet etter nederlaget mot Sverige. Det var viktig for oss som lag å slå tilbake, og ingenting er kjekkere enn at alle kunne vinne sine kamper, avsluttet han.

Siste fra forsiden