Diablo Immortal

– Må ut med en million for å oppgradere Diablo Immortal-figuren fullt ut

Spillere har regnet på lootbokssystemet til Blizzards mobilspill.

Activision Blizzard

Dramatikken rundt Diablo Immortal fortsetter. Forrige uke ble det klart at Blizzard droppet lansering i land som ikke tillater lootbokser. Nå er mobilspillet ute, og det viser seg at de små forundringspakkene er en omfattende og svindyr del av opplevelsen.

Ifølge YouTube-kanalen Bellular News (via Gamerant) kan det nemlig koste rundt 110 000 dollar – eller drøyt én million kroner – å oppgradere en Diablo Immortal-figur fullt ut.

Det er den kompliserte oppgraderingen av såkalte Legendary Gems som tilsynelatende er den store pengemaskinen. Disse legendariske edelstenene er kun tilgjengelige via lootbokser, som man får maks tre av i måneden om man ikke ønsker å åpne lommeboken.

Basert på utregninger vil en spiller måtte holde på i minst ti år for å få oppgradere figuren sin hele veien uten å betale. Og det er bare om man er heldig, ettersom sjansen for å få noen av spillets beste Legendary Gems i en lootboks er så liten som 0,05 prosent – selv for de som bruker ekte penger.

Diablo Immortal har vært omringet av kontroverser siden spillets avduking i 2018. Den gang ble Blizzard møtt med pipekonsert fra fans, og med lootboksproblematikken går ikke ting så veldig mye bedre nå som spillet faktisk er lansert.

LES OGSÅ: Forbrukerrådet mener det er et klart behov for å regulere lootbokser »

Siste fra forsiden