Blizzard avduket Diablo-spill for mobil – ble møtt med pipekonsert

– Er dette en aprilspøk på feil tid av året?

I forkant av årets Blizzcon-messe gikk det utallige rykter om at Blizzard ville stille med en stor Diablo-relatert nyhet. Utvikleren selv prøvde å legge en demper på forventningene, og nå vet vi nok hvorfor.

Blizzard avduket Diablo Immortal, men ikke alle var fornøyde.
Blizzard

Under fredagens åpningsseremoni trakk Blizzard nemlig sløret av et nytt Diablo-spill, kalt Diablo Immortal. Det var bare det at spillet er for Android og iOS, og selv om det fortsatt er mye vi ikke vet om spillet la fremmøtte fans ikke skjul på sin ekstreme skuffelse.

Nettrollespill satt mellom Diablo 2 og Diablo 3

Diablo Immortal utvikles ikke internt i Blizzard, men i samarbeid med det kinesiske selskapet NetEase. Spillet er et massivt nettrollespill som foregår mellom hendelsene i Diablo 2 og Diablo 3.

Ved lansering får spillere velge mellom seks forskjellige klasser – Barbarian, Wizard, Monk, Crusader, Necromancer og Demon Hunter – som alle fungerer omtrent slik vi kjenner dem fra Diablo 3.

Selve spillingen foregår med berøringskontroller, og byr på demonslakt, utstyrsjakt og sosial omgang med andre spillere. Diablo Immortal har foreløpig ingen slippdato, men basert på avdukingens umiddelbare reaksjoner er det kanskje like greit at utvikleren får mer tid til å overbevise fansen.

– Aprilspøk?

Slik blir det å spille Diablo Immortal. (Video: Blizzard)

– Er dette en aprilspøk på feil tid av året? spurte en messedeltaker under spørrerunden som fant sted etter seremonien var over. Spørsmålet ble møtt med vill jubel i salen, mens en av de ukomfortable utviklerne på scenen måtte forklare at det faktisk er et spill de er veldig spent på.

Senere lurte en annen fan på om spillet ville komme til PC etter hvert. Da det ble forklart at det ikke foreligger noen planer om å slippe Diablo Immortal på andre plattformer, kom det en voldsom pipekonsert fra salen.

– Er det ingen av dere som har mobiltelefoner? ropte utvikleren over klagingen fra de fremmøtte.

Heller ikke utenfor messedørene har Diablo Immortal fått en god mottakelse. Spillets YouTube-trailer har i skrivende stund akkurat bikket 100 000 ikke liker-klikk, mot bare 3 800 likerklikk.

– Det var en merkelig måte å kunngjøre at dere tar livet av Diablo-serien, kommenterte en bruker.

Les også
Blizzard svarer på Diablo Immortal-kritikken

Andre Blizzcon-nyheter ble bedre mottatt.
Blant annet kommer en oppusset utgave av Warcraft III »

Siste fra forsiden