Blizzard - NFT

Blizzard-sjefen avviser rykter om NFT-planer

Kommer etter at utvikleren målte interesse blant spillere.

Blizzard

Blizzard-sjef Mike Ybarra har avvist snakk om at utvikleren planlegger å introdusere NFT-er i spillene sine. Det kommer etter at flere spillere skal ha mottatt spørreundersøkelser som målte interessen for den omdiskuterte trenden.

– Ingen driver med NFT-er

Dette er NFT-er

Non-fungible token (NFT) er en unik digital dataenhet. Målet er å etablere et teoretisk eierskap til enheten via et ektehetsgarantisertifikat som lagres i en blokkjede.

Siden gjenstanden er digital er det likevel ingenting som hindrer noen i å lage en kopi av NFT-en. Alt handler derfor om et bevis på eierskap. Den mest utstrakte bruken nå er eierskapsgarantier til digital grafikk.

I spill er NFT-er per dags gjenstander som kan selges og byttes. Gjenstandene kan være kosmetiske eller ha faktisk påvirkning på selve spillet. Når gjenstandene har påvirkning på spillet, inngår de ofte i en «play to earn»-modell, altså at man i teorien skal tjene penger på å spille.

Som GameRant rapporterte i helgen sendte Activision Blizzard nylig ut en spørreundersøkelse til utvalgte spillere. Her lurte selskapet blant annet på hva folk synes om fremadstormende trender i spillbransjen, inkludert NFT-er og kryptospill.

Flere fans tok til Twitter for å uttrykke misnøye med at Blizzard tilsynelatende vurderte NFT-er i spillene sine. Kort tid etter tok Blizzard-sjefen imidlertid til Twitter for å gemyttene.

– Ingen driver med NFT-er, skrev Ybarra som svar på en annen artikkel om selskapets antatte NFT-planer.

Det korte svaret er selvfølgelig åpent for ulike tolkninger, men etter alt å dømme hevder Ybarra at ingen av studioene hos Blizzard planlegger å introdusere NFT-er. Hvorvidt dette kan endre seg i fremtiden er en helt annen sak, men inntil videre holder trenden seg altså borte fra World of Warcraft, Overwatch og resten av Blizzard-biblioteket.

LES OGSÅ: Hackere stakk av med milliarder fra NFT-spill »
LES OGSÅ: PlatinumGames tror ikke NFT-er i spill er positivt for hverken spiller eller utvikler »

Siste fra forsiden