PlatinumGames - NFT

PlatinumGames tror ikke NFT-er i spill er positivt for hverken spiller eller utvikler

– Det er frustrerende å se.

PlatinumGames er blant annet kjent for Bayonetta-serien.
PlatinumGames

Non-fungible tokens – bedre kjent som NFT-er – er et stadig hett tema innen spillbransjen. Flere utviklere har kastet seg på den kontroversielle bølgen, mens andre stiller seg mer nølende til opplegget.

Non-fungible token (NFT)

Vis mer

En non-fungible token er en unik digital gjenstand, for eksempel et bilde eller en kosmetisk artikkel i et spill. Disse kan byttes og selges mellom spillere, og entusiaster har sett for seg en fremtid der man kan benytte én gjenstand på tvers av ulike spill.
Motstandere mener imidlertid at NFT-er kun skaper kunstig verdig for noe som egentlig er verdiløst. I tillegg går de ut over miljøet, ettersom hele prosessen krever enormt mye energi.

Blant sistnevnte finner vi PlatinumGames – utvikleren bak Nier: Automata og Bayonetta-serien – som mener NFT-er foreløpig ikke har noe positivt å tilføre.

– Null interesse

Det var under et intervju med VGC at studiosjef Atsushi Inaba og nestleder Hideki Kamiya tok avstand fra den voksende trenden. Som førstnevnte forteller er det frustrerende å se dagens NFT-utvikling i spillbransjen.

– Jeg vet at det er et hett tema akkurat nå og at det har begynt å få tyngde bak seg. Men måten det har vokst på har vært fokusert på hvordan selskapene kan tjene penger, uten noen som helst positiv effekt for skapere eller forbrukere. Så det er frustrerende å se.

Inaba påpeker at NFT-er kan bli viktigere i fremtiden. Akkurat nå handler konseptet imidlertid bare om å tjene raske penger, og PlatinumGames-sjefen er ikke interessert i å bruke tid på noe som ikke hjelper ham å lage gode spill. Det sier Kamiya seg enig i.

– For å være ærlig har jeg null interesse i dette. […] Det har ikke noen fordel for forbrukere akkurat nå. I fremtiden, dersom det utvides på en måte som er positiv for forbrukere, så vil jeg kanskje bli mer interessert i hva de gjør med det. Men akkurat nå så ser jeg det ikke.

Utviklerveteranen var imidlertid ikke det grann overrasket over at Konami, som Kamiya har samarbeidet med før, har begynt å selge NFT-er.

– Hvis det lukter penger, så er Konami der på et blunk!

LES OGSÅ: Platinum Games ønsker å gjenopplive Scalebound »

Siste fra forsiden