Bungie kutter Activision-samarbeid

Bungie har sikret seg full kontroll over Destiny

Utvikleren bryter med Activision.

Bungie

Bungie og Activision har blitt enige om å bryte samarbeidet om spillserien Destiny. Det meldte partene i en felles kunngjøring sent på torsdag kveld.

Rettighetene og det fulle ansvaret for Destiny overføres i sin helhet til Bungie, som dermed får frie tøyler til å styre serien akkurat som utvikleren selv ønsker. Via sine nettsider takket Bungie for støtten det fikk av Activision, hvis bistand gjorde det mulig å realisere den opprinnelige visjonen for Destiny.

– Med Activision skapte vi noe helt spesielt. Per dags dato har Destiny-serien solgt over 50 millioner spill og utvidelser til spillere over hele verden. Enda viktigere er det at vi har fått med oss et fantastisk spillersamfunn – på flere titalls millioner – som har trykket Destiny til sitt bryst, har spilt sammen, har skapt og delt minner og som til og med har gjort store ting som har nådd langt utenfor selve spillet og har satt positive spor i folks hverdag, sa Bungie-teamet.

Turbulent samarbeid

Mens samarbeidet var nødvendig for å få Destiny-skuta på vannet, har partene ikke alltid vært gode venner. Senest i fjor kunngjorde Activision at det var skuffet over salgstallene til Destiny 2, hvorpå Bungie svarte at målet først og fremst var å lage et spill for Destiny-fansen – noe utviklerteamet mente det hadde oppnådd.

Overgangen er allerede underveis, og både Bungie og Activision håper å gjøre prosessen så problemfri som overhodet mulig. Via Twitter bekreftet Blizzards brukerstøtte at Destiny 2 blir værende på Battle.net-plattformen, og at hverken spillet eller andre tjenester vil påvirkes av overgangen.

Fremover lover Bungie å fortsette med de eksisterende planene for Destiny, og det hintes om nye innholdsoppdateringer og en og annen overraskelse.

– Tusen takk for støtten. Vår suksess skyldes den utrolige gruppen med spillere som har gitt liv og lys til våre verdener. Vi vet at det ikke blir lett å stå på egne ben – det er enda mye vi har å lære på veien mot å bli et uavhengig globalt studio, men vi ser ubegrensede muligheter og potensiale i Destiny, avsluttet Bungie.

Destiny 2 får tre puljer med nytt innhold i år.
Bungie frister med alt fra flere raid til nytt utstyr »

Siste fra forsiden