Toys for Bob - Activision

Toys for Bob bryter med Activision

Skylanders- og Crash Bandicoot-utvikleren blir uavhengig selskap.

Toys for Bob

TLDR

  • Etter 19 år som del av Activision, blir Skylanders- og Crash Bandicoot-utvikler Toys for Bob nå en uavhengig spillutvikler.
  • Endringen kommer etter voldsomme kutt i spillavdelingen til Activisions nye eier, Microsoft, der 86 Toys for Bob-ansatte ble sparket.
  • Selskapet er optimistisk om fremtiden og jobber for øyeblikket med sitt neste prosjekt, med forhandlinger om et potensielt samarbeid med Microsoft.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Etter 19 år under Activision staker Toys for Bob ut en ny kurs som uavhengig spillutvikler. Det bekreftet selskapet selv denne uka.

Toys for Bob er best kjent for den en gang enormt populære Skylanders-serien, som fikk sitt utspring i 2011. I nyere tid har studioet også hatt ansvar for Crash Bandicoot-serien, med både Crash Bandicoot 4 og Crash Team Rumble på CV-en. Teamet sto også bak oppussingsprosjektet Spyro Reignited Trilogy.

Nyheten kommer en drøy måned etter at Activisions nye eier – Microsoft – kunngjorde voldsomme kutt i spillavdelingen. Som resultat av kuttene ble 86 Toys for Bob-ansatte sparket, kontorene lagt ned og de resterende ansatte sendt til å jobbe hjemmefra.

I en melding på sine nettsider melder Toys for Bob at det er svært spent på fremtiden. Tiden er enda ikke inne for å avsløre hva selskapet skal jobbe med videre, men det er allerede i samtaler om å samarbeide med nettopp Microsoft.

– For å gjøre disse nyhetene enda mer spennende, utforsker vi et mulig samarbeid mellom vårt nye studio og Microsoft. Vi er enda tidlig i utviklingsfasen på vårt nye spill og en stund unna noen kunngjøring, men teamet vårt gleder seg til å utviklet nye historier, nye figurer og nye spillopplevelser.

LES OGSÅ: Guerrilla Games kutter 10 prosent av alle ansatte »

Siste fra forsiden