Activision Blizzard - Bobby Kotick

Activision Blizzard-sjefen vil visstnok vurdere å trekke seg

Nå har Nintendo også uttrykt misnøye med situasjonen.

Activision Blizzard

Det stormer rundt Bobby Kotick for tiden, etter at Activision Blizzard-sjefen nylig ble beskyldt for å ha dekket over trakassering og diskriminering hos selskapet. Både ansatte og aksjonærer vil ha ham bort, og angivelig skal Kotick selv ha luftet tanken på å slutte.

Ifølge kilder som har snakket med The Wall Street Journal (via VG247) drøftet Kotick nylig muligheten for å trekke seg under et styremøte forrige uke.

Toppsjefen har ingen umiddelbare planer om å gi seg. Han sa derimot at han ville vurdere sin stilling dersom problemene ikke blir ryddet opp i så fort som mulig.

Kritikk fra Nintendo

Samtidig har Nintendo også føyd seg til rekken med aktører som er misfornøyde med Activision Blizzard-situasjonen. I en intern e-post skriver Nintendo of America-sjef Doug Bowser (via Fanbyte) at den nye rapporten er urovekkende.

– Akkurat som dere har jeg fulgt den nyeste utviklingen hos Activision Blizzard og rapportene om seksuell trakassering og ukultur hos selskapet. Jeg synes disse historiene er urovekkende og ubehagelige. De strider med mine verdier og verdiene og retningslinjene til Nintendo.

Bowser forteller videre at han har bedt ESA – spillbransjeorganisasjonen der både Nintendo og Activision Blizzard er medlemmer – om å gå hardt ut mot trakassering på arbeidsplassen.

Tidligere har både PlayStation og Xbox tatt avstand til hva som foregår hos Activision Blizzard.

LES OGSÅ: Xbox-sjefen vil revurdere samarbeidet med Activision Blizzard »

Siste fra forsiden