Oppsigelser Xbox

Microsoft sier opp 1900 ansatte i Xbox og Activision Blizzard

Kun få måneder etter at oppkjøpet av Activision Blizzard ble ferdig kapper nå Xbox nesten 2000 stillinger.
Audun Rodem, Gamer.no

TLDR

  • Microsoft har varslet oppsigelse av 1900 ansatte fra sine spilldivisjoner, primært i nylig oppkjøpte Activision Blizzard, samt noen fra Xbox og ZeniMax.
  • Beslutningen om kutt er basert på overlappende arbeidsoppgaver og et mål om en mer bærekraftig forretningsmodell, i henhold til et internt brev fra Microsoft Gaming-sjef Phil Spencer.
  • Blizzard har også avlyst et uannonsert overlevelsesspill som ledd i prosessen.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Microsoft sier opp 1900 ansatte i spilldivisjonene sine denne uken. Hovedsaklig skjer kuttene i nyoppkjøpte Activision Blizzard, men noen av dem som mister jobben kommer fra Xbox og ZeniMax.

Det var The Verge som først meldte om saken.

Totalt tilsvarer kuttene om lag 8 prosent av de 22 000 som jobber i spillavdelingene hos Microsoft. I tandem med oppsigelsene har Blizzard-sjef Mike Ybarra valgt å tre av, sammen med Blizzards sjefsdesigner Allen Adham.

I et internbrev bekrefter Microsoft Gaming-sjef Phil Spencer at selskapet nå kutter nesten 2000 stillinger, og peker på overlappende arbeidsoppgaver og et mål om å sikre en bærekraftig modell i tiden som kommer som bakgrunnen.

– Nå som vi går inn i 2024 vil lederne i Microsoft Gaming og Activision Blizzard samkjøre om en strategi og en handlingsplan med en bærekraftig kostnadsstruktur som støtter opp om hele vårt voksende selskap. Sammen har vi satt prioriteringer, identifisert områder med overlapp, og sikret at vi er på bølgelende om de beste mulighetene for vekst, sier Spencer.

Blizzard har den siste tiden jobbet på et uannonsert overlevelsesspill, som også ryker når selskapet nå strammer inn.

Totalt er det anslått at over 9000 jobber røk i spillbransjen i 2023, og begynnelsen på året har ikke stagget nedkuttingen. Senest denne uken meldte Riot Games om kutt, mens vi har sett store nedhøvlinger i mange forskjellige selskap det siste året, deriblant hos Unity, Twitch, Sony og Discord.

Det er også kun et år siden Microsoft sa opp 10 000 ansatte fordelt over flere avdelinger.

LES OGSÅ: Utviklere forventer flere jobbkutt i 2024 »

Siste fra forsiden