Unity - oppsigelser

Unity sier opp en fjerdedel av alle ansatte

Kutter 1800 stillinger.

Unity

TLDR

  • Unity Technologies har kuttet mange stillinger tidligere, og planlegger nå ytterligere oppsigelser av rundt 1800 ansatte.
  • Oppsigelsene er del av selskapets restrukturering, med mål om å redusere daglig drift og fokusere mer på kjerneoppgaver.
  • Denne oppsigelsesrunden, som påvirker alle avdelinger, er den største av fire kutt siden midten av 2022.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Unity Technologies har de siste 18 månedene kuttet et hav av stillinger. Selskapet bak spillmotoren Unity er imidlertid ikke ferdig med planlagte restruktureringer, og nå skal ytterligere 1800 ansatte ut.

Det er Reuters som melder at 25 prosent av alle Unity-ansatte går mot oppsigelse. Et internt notat som Reuters har fått tak i forteller at målet er å kutte ned på omfanget av selskapets daglige drift.

– Vi reduserer mengden med ting som vi gjør for å fokusere på kjernen av det vi driver med og for å drive frem langtidssuksess og fortjeneste, skal midlertidig toppsjef Jim Whitehurst ha skrevet i notatet.

En talsperson for Unity bekreftet at nedbemanningene rammer samtlige avdelinger i Unity. Hvordan fordelingen blir er enda ikke bekreftet, men dette blir uansett den største av de totalt fire oppsigelsesrundene hos selskapet siden midten av 2022.

Den nyeste restruktureringen av selskapet ble sparket i gang i november, kort tid etter en svært turbulent periode for Unity. Planlagte endringer av spillmotorens betalingsmodell – som blant annet krevde avgifter for hver installering av spill – fikk voldsom kritikk. Det endte med helomvending at planene og til slutt valgte John Riccitello å trekke seg som toppsjef.

LES OGSÅ: Over 9000 mistet jobben i spillbransjen i 2023 »

Siste fra forsiden