Unity

Unity-kontorer stengt etter drapstrusler

Følger kontroversielle endringer til spillmotorens betalingsmodell.

Unitys kontorer i San Francisco holder stengt torsdag og fredag.
Unity

Kontorene til Unity Technologies i Austin og San Francisco måtte torsdag holde stengt. Selskapet bak spillmotoren Unity skulle ha allmøte, men så seg nødt til å avlyse etter det toppsjef John Riccitello beskriver som «troverdige drapstrusler».

I en uttalelse til Polygon bekreftet Unity en potensiell trussel. Valget om å stenge kontorene ble derfor tatt for å sørge for sikkerheten til de ansatte.

– I dag og i morgen stenger vi kontorene våre som kan være mulige mål for denne trusselen, og vi samarbeider med politiet i deres etterforskning, sa en talsperson for selskapet.

Politiet i San Francisco forteller til Polygon at det skal ha vært en ansatt i Unity som kom med trusselen mot sin arbeidsgiver. Personen jobber visstnok ved et kontor utenfor California, men hva som skjer videre i saken er foreløpig uklart.

Situasjonen følger svært kontroversielle endringer knyttet til betalingsmodellen for spillmotoren. 12. september varslet selskapet at utviklere av spill som selger over en viss grense må betale avgifter til Unity hver gang spillet installeres.

Endringen – som trer i kraft 1. januar 2024 – ble møtt med sinne og frustrasjon blant utviklere, hvorav mange nå vurderer å bytte til en annen spillmotor. Også innad i Unity skal misnøyen ha vært stor.

LES MER: Utvikleropprør mot Unity-endringer »

Siste fra forsiden