Unity - John Riccitiello

Unity-sjefen kaster inn håndkledet etter noen turbulente uker

John Riccitiello trekker seg med umiddelbar virkning.

Unity

Unity-sjef John Riccitiello er ferdig som sjef for Unity. Det meldte selskapet bak en av verdens mest brukte spillmotorer selv i en pressemelding mandag.

Riccitiello gir seg som både sjef og styreleder, og erstattes av midlertidig sjef James Whitehurst. Sistnevnte skal styre skuta mens Unity leter etter en ny sjef, mens Riccitiello tar på seg en rådgiverrolle for å sørge for en ryddig overgang.

Utskiftingen kommer etter en periode med turbulens og krass kritikk rettet mot Unity. For en snau måned siden kunngjorde selskapet omfattende endringer til betalingsmodellen for sin spillmotor, der det blant annet krevde at utviklere måtte betale for hver installasjon av et spill utviklet med Unity.

Planene ble justert etter hvert, men for flere utviklere var skaden allerede skjedd. Internt i Unity skal misnøyen mot de opprinnelige planene også ha vært stor. Selskapet nevnte imidlertid ikke situasjonen i ukas kunngjøring, og takket bare Riccitiello for lang og tro tjeneste.

– John har ledet Unity gjennom utrolig vekst gjennom de siste nesten ti årene. […] Unity ville ikke vært der vi er i dag uten hans bidrag, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: PlayStation begynner jakten på ny toppsjef »

Siste fra forsiden