PlayStation - Jim Ryan

PlayStation-sjef Jim Ryan gir seg

Etter 30 år hos selskapet.

Sony

Etter 30 år hos Sony og PlayStation, legger toppsjef Jim Ryan karrieren på hylla. I en pressemelding onsdag bekreftet Sony at han pensjonerer seg 31. mars neste år, hvorpå drifts- og økonomisjef Hiroki Totoki tar over som midlertidig erstatter.

Ryan forteller at han er både stolt over og takknemlig for sin tid med PlayStation. De siste årene har det imidlertid blitt vanskeligere å balansere jobb og privatliv.

– Etter 30 år har jeg bestemt meg for å pensjonere meg fra SIE (Sony Interactive Entertainment, journ.anm) i mars 2024. Jeg har satt stor pris på muligheten til å ha en jobb jeg elsker i et veldig spesielt selskap, hvor jeg har jobbet med flotte mennesker og utrolige samarbeidspartnere. Det har imidlertid blitt vanskeligere for meg å forsone det å bo i Europa og jobbe i Nord-Amerika, forklarer Ryan.

Ryan styrte skuta gjennom en utfordrende, men vellykket PlayStation 5-lansering.
Audun Rodem, Gamer.no

Ryan begynte sin Sony-karriere i 1994 og holdt ulike lederstillinger i selskapet før han ble utnevnt som toppsjef i 2019. Han var sentral i lanseringen av PlayStation 5, som tross innledende komponentmangel har solgt over 40 millioner eksemplarer.

Det siste året har Ryan også vært fremtredende i sin motstand av Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard, som han mener vil ødelegge for konkurransen på konsollmarkedet.

Hiroki Totoki trer inn i rollen som midlertidig sjef for Sonys spillavdeling fra 1. april. Han skal jobbe tett sammen med Sony-sjef Kenichiro Yoshida og resten av ledergruppa for å «definere det neste kapittelet i PlayStations fremtid». Jobben vil blant annet inkludere det å finne en ny sjef for spillavdelingen.

– PlayStation-avdelingen som styres av SIE er en essensiell del av Sony-gruppens portefølje. Jeg vil jobbe tett med Jim og ledergruppa for å sørge for videre suksess og vekst. Jeg ser også frem til å skape den spennende fremtiden for PlayStation og spillbransjen sammen med alle i SIE og selskapets samarbeidspartnere, sier Totoki.

LES OGSÅ: Sony angivelig utsatt for datainnbrudd »

Siste fra forsiden