PlayStation 5

Sony sier det skal bli lettere å få tak i PlayStation 5 i 2023

Konsollen har nådd 30 millioner solgte eksemplarer.

Sony

PlayStation 5 er best kjent som konsollen det nesten ikke går an å få tak i. Selv to år etter konsollens lansering er det stort sett umulig å gå på butikken og kjøpe en, men det er visst i ferd med å endre seg.

Under teknologimessa CES – som ble avholdt i Las Vegas denne uka – fortalte PlayStation-sjef Jim Ryan (via Polygon) at den store konsollmangelen snart tilhører fortiden.

– For alle som har lyst på en PlayStation 5 bør det heretter bli mye enklere å finne en i butikken, sa Ryan.

Sonys optimisme kommer etter en svært solid måned for PlayStation 5 i desember.

– PlayStation 5-forsyningen bedret seg mot slutten av fjoråret. Det gleder meg å kunne dele at desember var den største måneden noensinne for for salg av PlayStation 5-konsoller. Vi har nå solgt mer enn 30 millioner maskiner til forbrukere over hele verden.

Tallet er en økning fra 25 millioner konsoller sendt ut til butikker – og ikke nødvendigvis solgt til kunder – fra 30. september 2022. Sony har dermed solgt rundt fem millioner PlayStation 5-maskiner i løpet av de siste tre månedene.

Som bransjeanalytiker Daniel Ahmad skriver på Twitter fikk PlayStation 5 en langsommere start enn forgjengeren PlayStation 4. I det siste har den nyeste konsollen imidlertid gjort det bedre.

Under sin CES-presentasjon dro Sony også sløret av en ny PlayStation 5-kontroller kalt Project Leonardo. Dette er PlayStations svar på Xbox Adaptive Controller, og blir dermed en kontroller designet for å være mer anvendelig for spillere med ulike funksjonshemninger.

LES MER: PlayStation 5 får sin egen kontroller for funksjonshemmede »

Siste fra forsiden