PlayStation 5

PlayStation 5 har solgt 25 millioner eksemplarer

Samtidig taper Sony stort på økte kostnader.

Sony Interactive Entertainment

Som del av sin nyeste kvartalsrapport kunne Sony avsløre at PlayStation 5 har «shippet» 25 millioner konsoller – det vil si at de er sendt ut til butikkene og ikke nødvendigvis solgt videre til kunder.

Milepælen plasserer Sonys nyeste konsoll et stykke bak PlayStation 4, som solgte 29,4 millioner eksemplarer i løpet av sine første to år. Gitt vanskeligheten med å få konsoller ut på markedet er tallet likevel imponerende.

Halvveis gjennom inneværende regnskapsår har PlayStation 5 solgt 5,7 millioner eksemplarer. Det er enda et stykke igjen til målet på 18 millioner, men Sony uttrykte fortsatt at det har tro på at målet kan nås.

Spill og spillkonsoller rives fortsatt vekk fra hyllene, og sammenlignet med i fjor hentet Sony inn 12 prosent mer penger fra sin spillavdeling. Likevel gikk fortjenesten kraftig ned, nærmere bestemt med 49 prosent.

Ifølge selskapet skyldes dette økte kostnader knyttet til spillutvikling. Oppkjøpet av Destiny 2-utvikler Bungie i januar bidro også til at spillavdelingen gikk i minus.

LES OGSÅ: Antallet PlayStation Plus-abonnenter har stupt siden tjenestens overhaling i juni »

Siste fra forsiden