Sony - Bungie

Sony kjøper Destiny 2-studioet Bungie for 32 milliarder kroner

Forblir uavhengige.

Destiny 2: The Witch Queen.
Bungie

Et par uker etter at Microsoft punget ut over 600 milliarder kroner for Activision Blizzard er nok en storavtale i kortene i spillbransjen. Sony forteller mandag kveld at de planlegger å kjøpe Bungie for 32 milliarder kroner.

De siste årene har Bungie vært mest kjent for Destiny 2 – et spill som stadig får nye utvidelser og oppgraderinger, og der grunnspillet ble gratris for noen år siden.

Fortsetter som uavhengig studio

Ifølge et innlegg på PlayStation Blog hevder Sony-topp Jim Ryan at Bungie skal fortsette å være et uavhengig studio og en uavhengig utgiver innenfor PlayStation Studios-paraplyen.

– Dette er et viktig steg i vår strategi om å få PlayStation ut til et bredere publikum. Vi forstår hvor viktige Bungies spillersamfunn er for studioet, og gleder oss til å fortsette å støtte dem mens de forblir uavhengige og fortsetter å vokse, sier Jim Ryan i blogginnlegget.

Destiny 2.
Bungie

Destiny 2 skal ikke bli påvirket, og skal fortsatt være tilgjengelig på tvers av forskjellige plattformer. Per dags dato er spillet tilgjengelig på Windows, PlayStation 4, Xbox One, Stadia, PlayStation 5, Xbox Series X/S. Den kommende utvidelsen The Witch Queen kommer også til å komme ut på alle plattformer.

Om denne platformuavhengigheten holder for alltid er det umulig å vite, men Bungie forteller at planene til og med i hvert fall 2024 inkluderer samtlige plattformer, og det virker som om planen er å fortsette å slippe fremtidige spill på flere plattformer også.

Bungie har et uannonsert spill i ermet også, men vi vet ennå ikke hva det handler om.

LES OGSÅ: Vi digget Destiny 2-utvidelsen Beyond Light. Les vår anmeldelse

Siste fra forsiden