Sony - datainnbrudd

Sony etterforsker mulig datainnbrudd

Hackergruppe hevder å ha rasket med seg tusenvis av filer.

Sony

PlayStation-maker Sony har angivelig vært utsatt for datainnbrudd. En hackergruppe hevder å ha fått tilgang på haugevis av informasjon, som den nå ønsker å selge.

Sony forteller at selskapet etterforsker situasjonen.

– Data til salgs

Det var Cyber Security Connect som først meldte om situasjonen tidligere denne uka. Ifølge nettstedet er det en gruppe kalt Ransomed.vc som påstår å ha fått tilgang på samtlige systemer hos Sony. Gruppa forteller at Sony ikke har ønsket å betale løsepenger, og planen er nå å selge informasjonen til høystbydende.

– Vi har lykkes i å bryte oss inn i alle Sonys systemer. Vi vil ikke kreve løsepenger. Vi vil selge dataene fordi Sony ikke vil betale. Dataene er til salgs, melder Ransomed.vc.

Ifølge Cyber Security Connect har gruppa lagt ved bevis på innbruddet. Totalt har innbruddet resultert i 6000 filer, riktignok et lite tall dersom det faktisk er snakk om alle Sonys systemer.

Til IGN forteller Sony at saken etterforskes, men selskapet ønsket ikke å dele flere detaljer om situasjonen. Hvorvidt brukerinformasjon har kommet på avveie vet vi dermed ikke enda.

– Vi er i ferd med å etterforske situasjonen, og vi har ingen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

LES OGSÅ: Saksøker KOTOR II-utvikler for villedende markedsføring »

Siste fra forsiden