Activision - PlayStation 6

Sony vil ikke dele PlayStation 6-detaljer med Activision dersom Microsoft-kjøpet gjennomføres

– Kan ikke gi informasjon til et selskap som eies av en konkurrent.

Sony

Dersom Microsofts planlagte oppkjøp av Activision Blizzard godkjennes vil Sony være nødt til å trappe ned sitt samarbeid med Call of Duty-utvikleren. Det har PlayStation-sjef Jim Ryan uttalt.

Under en høring gjennomført i april (via nettstedet Axios) forklarte Ryan at han anser det som for risikabelt å dele informasjon med et spillselskap som eies av en konkurrent. Det betyr blant annet at Activision ikke vil få noen detaljer om PlayStation 6, når den tiden er inne.

Jim Ryan er sjef for Sony Interactive Entertainment.
Sony

– Vi kan rett og slett ikke risikere at et selskap som eies av en direkte konkurrent får tilgang på den informasjonen, sa Ryan.

Ifølge PlayStation-sjefen vil et Microsoft-eid Activision ikke lenger ha noe incentiv til å lage gode spillopplevelser på alle plattformer. I stedet mener Ryan at selskapet vil konsentrere seg om å styrke Xbox-merkevaren.

Videre trakk Ryan frem Mojang og Minecraft – som ble kjøpt opp av Microsoft i 2014 – som et eksempel som styrker Sonys bekymringer. Akkurat den delen av høringen er hemmelighetsstemplet, så nøyaktig hva Ryan mener om Mojang er uklart.

Som Axios-journalist Stephen Totilo påpeker fikk Ryan ingen spørsmål om hvordan dette fungerer andre veien. For eksempel jobber Sony-eide Bungie med å lage spill for Xbox-konsoller, men hvorvidt Microsoft holder igjen informasjon på den kanten er uvisst.

Microsoft forventer ny konsollgenerasjon i 2028

Sonys nyeste bekymringer dukket opp dagen før en ny runde med høringer knyttet til saken. Amerikanske myndigheter, ved Federal Trade Commission, har nemlig gått rettens vei for å blokkere oppkjøpet.

Høringen har nå kommet i gang, og igjen har saken avdekket ny informasjon som ellers ville vært hemmeligholdt. Blant annet forventer Microsoft (via IGN) at den neste konsollgenerasjonen vil begynne i 2028. I så fall kommer PlayStation 6 og den neste Xbox-konsollen åtte år etter lanseringen av PlayStation 5 og Xbox Series X/S.

Av andre nevneverdige detaljer er det at MachineGames' planlagte Indiana Jones spill opprinnelig skulle komme til PlayStation 5. Det blir nå eksklusivt for PC og Xbox. Bethesdas Pete Hines forklarte ellers at Xbox-eksklusivitet har hjulpet på Starfield-utviklingen, og at spillet ville kommet mye senere dersom teamet også måtte lage en PlayStation 5-versjon.

Vi følger med på saken og melder fra etter hvert som ny informasjon dukker opp.

LES OGSÅ: Microsoft setter opp prisen på Xbox Series X og Game Pass Ultimate »

Siste fra forsiden