Xbox Series X - Game Pass Ultimate

Microsoft setter opp prisen på Xbox Series X og Game Pass Ultimate

Audun Rodem, Gamer.no

Ett år etter at Sony satte opp prisen på PlayStation 5 er Microsoft klar for å følge etter med sin Xbox Series X. Selskapet jekker også opp prisen på abonnementstjenesten Xbox Game Pass Ultimate.

Fra og med 1. august stiger anbefalt pris på den dyreste Xbox Series-konsollen fra 499,99 til 549,99 euro. Dermed legger Microsoft seg på akkurat samme nivå som PlayStation 5. Xbox Series S-prisen forblir uendret.

Hva Game Pass angår er det første gangen Microsoft setter opp prisen siden tjenesten ble lansert i 2017. Norge er riktignok et av landene som ikke påvirkes i stor grad.

Ingen justeringer for PC Game Pass eller Game Pass for Console, selv om sistnevnte stiger i pris i de fleste andre land. Game Pass Ultimate blir hakket dyrere, og går fra 125 til 139 kroner i måneden. Endringene trer i kraft 13. august for eksisterende abonnenter eller 6. juli for de som tegner nytt abonnement.

Prisøkningen på både Xbox Series X og Game Pass ble varslet allerede i fjor høst, da Xbox-sjef Phil Spencer sa at det ikke nyttet å holde på eksisterende priser for alltid. Til The Verge forteller en talsperson for Xbox at prisøkningen ble nødvendig for å matche markedsforholdene rundt omkring i verden.

LES OGSÅ: Xbox Game Studios-sjefen mener folk må forstå at spillutvikling tar lengre tid nå »

Siste fra forsiden