Xbox Series X/S

Microsoft taper 1000-2000 kroner for hver solgte Xbox Series X/S

– Tror ikke vi kan gjøre det for alltid, sier Xbox-sjefen.

Audun Rodem, Gamer.no

Tidligere i sommer satte Sony opp prisen på PlayStation 5, med inflasjon og økte produksjonskostnader som hovedårsak. Microsoft valgte på sin side å la Xbox Series X/S-prisen bli værende, men det viser seg å være dyrt.

Under Wall Street Journals nylig avholdte Tech Live-messe (via CNBC) avslørte Xbox-sjef Phil Spencer denne uka at Microsoft taper stort på salg av sin nyeste konsollgenerasjon. For hver Xbox Series X/S solgt går selskapet 100 til 200 dollar i minus – rundt 1000 til 2000 kroner.

Phil Spencer er sjef for Xbox.
Xbox

Å selge spillkonsoller med tap er riktignok ikke uhørt. Microsofts strategi er at tapene vil dekkes gjennom salg av tilbehør, spill og tjenester. Spencer kunne for øvrig bekrefte tidligere i høst at Microsoft tjener penger på abonnementstjenesten Xbox Game Pass.

Prisen på Xbox-konsoller vil riktignok ikke holde seg på nåværende nivå for all fremtid. Som rapportert av The Verge-journalist Tom Warren erkjente Spencer nylig at Microsoft trolig blir nødt til å øke prisen etter hvert. Det blir imidlertid ikke før tidligst neste år.

– Jeg tror at vi på et eller annet tidspunkt blir nødt til å øke prisene på noen ting, men idet vi nærmer oss høytidssesongen mente vi det var viktig å holde på nåværende priser. Vi har latt prisen på konsoller være og vi har latt prisen på spill være … og vår abonnementstjeneste. Jeg tror ikke vi kan gjøre det for alltid. Før eller siden tror jeg vi må sette opp prisen på visse ting, sa Spencer.

Det gjenstår å se hvor mye prisene går opp med etter hvert, men til jul står de altså på stedet hvil.

LES OGSÅ: Valve anbefaler kraftig økning i norske spillpriser på Steam »

Siste fra forsiden