Xbox Game Pass

– Xbox Game Pass er lønnsomt, bekrefter Phil Spencer

Microsofts spillavdeling har økt omsetningen siden i fjor.

Microsoft

Helt siden Microsoft lanserte Xbox Game Pass i 2017, har folk lurt på om modellen faktisk er lønnsom. Selskapet deler ut en bråte nye og gamle spill til fast månedspris, og sier tilsynelatende da fra seg store potensielle inntekter fra direkte salg av spillene.

Denne uken kunne Xbox-sjef Phil Spencer riktignok avsløre at selskapet går i pluss på abonnementstjenesten.

Står for 15 prosent av Xbox-inntekter

Under The Wall Street Journals Tech Live-konferanse (via The Verge) bekreftet Spencer at Microsoft går i pluss på Game Pass. Tjenesten utgjør rundt 15 prosent av de totale Xbox-inntektene – som inkluderer alt av innhold og tjenester.

Spencer sa videre at 15 prosent er der Microsoft forventer at Game Pass-inntektene vil fortsette å ligge.

– Jeg tror ikke det blir mer enn det. Jeg tror totalinntektene vil øke, så 15 prosent vil da bli et større tall, men vi ser ikke for oss en fremtid der 50-70 prosent av inntektene våre kommer fra abonnementer.

Opptakten i antall abonnenter på konsoll har for øvrig roet seg ned, meldte Spencer. Samtidig vokser PC Game Pass fortsatt kraftig, med en økning i abonnenter på 159 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Tirsdag avslørte Microsoft (via VGC) at spillavdelingen tjente fire prosent mer i første kvartal av regnskapsåret 2022, sammenlignet med første kvartal i 2021. Inntekten fra salg av maskinvare steg med 13 prosent, mens inntekten fra Xbox-innhold og -tjenester sank med tre prosent.

LES OGSÅ: Microsoft fikk inn over 30 milliarder fra Xbox Game Pass i fjor »

Siste fra forsiden