Xbox Game Pass - inntekter

Microsoft fikk inn over 30 milliarder fra Xbox Game Pass i fjor

Granskningen av Activision Blizzard-oppkjøpet avslører ny informasjon.

Audun Rodem, Gamer.no

Xbox Game Pass er et meget populært tilbud og god butikk for Microsoft. Selskapet har riktignok holdt inntektsdetaljer for abonnementstjenesten svært så hemmelig, men takket være det planlagte oppkjøpet av Activision Blizzard vet vi nå litt mer.

Xbox Game Pass er populært.
Microsoft

Dokumenter offentliggjort som del av brasilianske myndigheters gransking av oppkjøpet (via Tweaktown) viser at inntekter fra Xbox Game Pass i regnskapsåret 2021 utgjorde 2,9 milliarder dollar – eller snaue 31 milliarder kroner.

Tallet gjelder kun for konsoll, og tar ikke med inntekter fra PC Game Pass.

Ifølge offisielle tall var Microsofts inntekter fra Xbox rundt 174 milliarder kroner i samme periode. Xbox Game Pass står altså for rundt 18 prosent av selskapets totale Xbox-inntekter, som inkluderer salg av spill, konsoller og tjenester.

Xbox-sjef Phil Spencer fortalte i januar i år at Game Pass hadde over 25 millioner abonnenter. Hvor høyt det tallet er nå er imidlertid uklart.

Det var i januar at Microsoft kunngjorde planer om å kjøpe Activision Blizzard og alle medfølgende utviklere og spillserier. Sony har imidlertid stilt seg meget kritisk til at konkurrenten skal stikke av med Call of Duty, og oppkjøpet venter fortsatt på offisiell godkjenning.

Microsoft-sjef Satya Nadella sa riktignok i høst at han forventer at avtalen – som er verdt over 600 milliarder kroner – vil godkjennes uten videre problemer.

LES OGSÅ: – Ikke lønnsomt å holde Activision Blizzard-spill unna andre konsoller »

Siste fra forsiden