Call of Duty - Sony Microsoft

Sony tror salget av Call of Duty til Microsoft kan påvirke konsollsalg

Activision Blizzard

Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard har fortsatt ikke gått gjennom, i påvente av flere runder med godkjenninger. Blant de mange som forhører seg om avtalen er myndighetene i Brasil, som har offentliggjort akkurat hva Sony synes om situasjonen.

Call of Duty: Modern Warfare II er det neste spillet i serien.
Activision Blizzard

Som Eurogamer melder virker Sony spesielt å være bekymret for at Call of Duty går til konkurrenten. Ifølge PlayStation-makeren er det snakk om en serie uten sidestykke, som år etter år menger seg i toppen over spillsalg.

Videre hevder Sony at Call of Duty-serien er så stor at den kan være med å bestemme hvilken konsoll spillere kjøper.

– [Serien] er så populær at den påvirker brukeres valg av konsoll, og nettverket med lojale fans er såpass etablert at selv om en konkurrent hadde budsjettet til å utvikle et lignende produkt, så ville det ikke klare å hevde seg.

Siden Activision Blizzard-oppkjøpet først ble kunngjort har Microsoft forsikret om at Call of Duty ikke vil bli eksklusiv for Xbox. De neste spillene i skytespillserien er garantert å komme til PlayStation, men Sony mistenker kanskje at det ikke nødvendigvis vil holde seg for all fremtid.

Sony har på sin side hatt en langvarig samarbeid med Call of Duty, som har sikret PlayStation en rekke eksklusive fordeler som tidlig tilgang, betatester og selv egne spillmoduser. Nå som Microsoft ligger an til å ta over kan det dog bli andre boller på akkurat den fronten.

Neste Call of Duty kommer i oktober.
Blir en oppfølger til 2019-spillet Modern Warfare »

Siste fra forsiden