Call of Duty - Microsoft

– Ikke lønnsomt å holde Activision Blizzard-spill unna andre konsoller

Microsoft fnyser av Sonys bekymringer om Call of Duty-eksklusivitet.

Activision Blizzard

Nylig ble det kjent at Sony er svært så bekymret for Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard. Spesielt mener PlayStation-makeren at Call of Duty-serien kan påvirke konsollsalg dersom den skulle bli eksklusiv for Xbox, men det vil ikke Microsoft ha noe av.

Den svært så offentlige diskusjonen utspiller seg i Brasil, der myndighetene forhører seg om milliardavtalen mellom Activision Blizzard og Microsoft. Sony åpnet ballet forrige uke, og nå har altså Xbox-teamet benyttet sin sjanse til å slå tilbake.

I et dokument på 27 sider (via VGC) avviser Microsoft Sonys påstander om Call of Duty. Ikke bare påpeker Microsoft at skytespillserien fortsatt vil komme til andre plattformer – det sender også et stikk til Sonys egen strategi om å satse hardt på konsolleksklusivitet.

– Uansett hvor lite overraskende det er med Sonys kritikk av konsolleksklusivitet – gitt at PlayStations strategi har fokusert utelukkende på eksklusivitet oppgjennom årene – er realiteten den at det rett og slett ikke er lønnsomt å holde igjen Activision Blizzard-spill og ikke gi dem ut på konkurrerende konsoller, skriver Microsoft.

Ifølge selskapet har Xbox rett og slett ikke en stor nok brukerbase til å dekke tapet av inntekter fra salg på andre konsoller. Selv om det en dag skulle bli lønnsomt, mener Microsoft at eksklusivitet for Call of Duty ikke ville påvirke Sony det grann, all den tid PlayStation stiller så sterkt på konsollmarkedet.

– For å oppsummere: Et hypotetisk valg om å fjerne innhold på andre konsoller ville ikke være lønnsomt for Microsoft, og selv om vi tok det ville ikke en slik strategi ha noen konkurransemessig påvirkning, avsluttet Microsoft.

LES OGSÅ: Microsoft hevder Sony betaler utviklere for å holde seg unna Game Pass »

Siste fra forsiden