Microsoft hevder at Sony betaler utviklere for å holde seg unna Game Pass

Mener PlayStation-produsenten er redd for abonnementstjenesten.

Xbox

Etter lengre tid med hyggelige toner mellom Sony og Microsoft ser det ut til at krigen mellom de to har blusset litt opp igjen. Årsaken er sistnevntes oppkjøp av Activision Blizzard, som Sony mener kan bli ødeleggende for konkurranse på konsollmarkedet.

Til tross for gjentatte løfter om at Activision-serien Call of Duty vil fortsette å komme til PlayStation, mener Sony det er fare på ferde dersom oppkjøpet går gjennom. Microsoft avviser påstandene, og mener Sony heller bør feie for egen dør.

I et nylig offentliggjort dokument, publisert av brasilianske myndigheter (via Eurogamer), påstår Xbox-produsenten at Sony har gått hardt til verks for å sabotere for abonnementsløsningen Game Pass. Ifølge Microsoft har det japanske selskapet til og med betalt utviklere for å holde seg unna.

– Microsofts evne til å utvide Game Pass har blitt hindret av Sonys ønske om å stanse slik vekst. Sony betaler for «blokkeringsrettigheter», som hindrer utviklere i å slippe innhold på Game Pass og andre konkurrerende abonnementstjenester.

Microsoft påstår videre at Sony ikke egentlig er redd for at Activision Blizzard-kjøpet vil stå i veien for konkurranse. I stedet hevder selskapet at Sony frykter at Game Pass, med gode spill til lav pris, vil ødelegge for PlayStations strategi som er bygget på konsollsalg og eksklusive spill.

Ingen svar

Sony Nordic viser til PR-byrået Nova Vista for svar, som representerer PlayStation i Norge.

Silje Grønli, rådgiver i Nova Vista, skriver i en e-post at de ikke kan kommentere påstandene lokalt.

– Om SIE vil uttale seg om dette, vil det komme fra sentralt hold, skriver Grønli.

PlayStation har foreløpig ikke kommet med noen offisiell uttalelse til saken.

LES OGSÅ: – Ikke lønnsomt å holde Activision Blizzard-spill unna andre konsoller »

Siste fra forsiden