Xbox - Phil Spencer

Xbox-sjefen har fått nok av konsollkrig

Ber spillere slutte å bruke spill som våpen i kampen mellom plattformer.

Xbox

Xbox-sjef Phil Spencer ble tildelt ærespris for lang og tro tjeneste til spillbransjen under forrige ukes Design Innovate Communicate Entertain-samling – også kalt DICE.

Der benyttet han anledningen til å sende et stikk til spillfans som bare er interessert i hvilken konsoll som er «best».

Spillere bør respektere utviklerne

I et intervju med IGN etter utdelingen fikk Spencer spørsmål om hvilken melding han hadde til spillfans. Xbox-sjefens ønske er at spillere finner gleden ved spill, i stedet for å behandle dem som våpen i konsollkrigen.

– La oss respektere utviklere. I synes det er veldig ofte at spill blir brukt som våpen i krigen mellom plattformer. Jeg ser på alle som er modige nok til å skape noe – som lar sine bransjefeller og spillere spille, analysere og snakke om det de gjør. La oss bare feire det at så mange fantastiske spill kommer ut fra så mange utviklere, og innse at det er grunnleggende for hvor spillbransjen er på vei mot, sa Spencer.

Takketalen ble også brukt til å ta et oppgjør med den fiendtlige oppførselen som preger spillverdenen. Ifølge Spencer har bransjen et ansvar for milliarder av spillere, om å gå frem met et godt eksempel og gjøre det man kan for å behandle enhver person med verdighet og respekt.

Dårlig behandling av mennesker har vært et hett tema i spillbransjen de siste årene, og spesielt Activision Blizzard har fått krass kritikk for trakassering av ansatte. Microsoft og Xbox er i ferd med å ta over nettopp Activision Blizzard, og Spencer får en stor jobb med å rydde opp i selskapets ukultur.

LES OGSÅ: Valve åpner døren for å få Game Pass inn på Steam »

Siste fra forsiden