Activision Blizzard

California saksøker Activision Blizzard for elendige arbeidsforhold

Hevder utvikleren tillater grov trakassering og kjønnsdiskriminering.

Activision Blizzard

Myndighetene i California har gått til søksmål mot Activision Blizzard, for en arbeidskultur som angivelig tillater grov trakassering og kjønnsdiskriminering. Det rapporterte blant annet Bloomberg natt til torsdag.

Søksmålet kommer etter en to år lang granskning, utført av Californias Department of Fair Employment and Housing – som kontrollerer rettferdige arbeidsforhold i den amerikanske delstaten. Ifølge departementet er kulturen hos Activision Blizzard gjennomsyret av elendige holdninger, der spesielt kvinnelige ansatte får gjennomgå.

Sakspapirene trekker blant annet frem såkalte «cube crawls», der mannlige ansatte drikker store mengder alkohol og går fra kontor til kontor og oppfører seg upassende overfor sine kvinnelige kollegaer.

– Mannlige ansatte kommer stolte på jobb i bakrus og bruker mye tid på å spille spill mens de delegerer arbeidsoppgavene sine til kvinnelige ansatte, diskuterer seksuelle bragder, snakker høylytt om kvinnekropper og vitser om voldtekter.

Trenger du noen å snakke med?

  • Mental helse hjelpetelefon: 116 123
  • Kirkens SOS hjelpetelefon: 22 40 00 40
  • Røde Kors: 800 33 321
  • Ungdomstelefonen: 400 00 777
  • Helsenorge.no

Videre hevdes det at kvinnelige ansatte nektes forfremmelser, selv i tilfeller der de er bedre kvalifisert, gjør mer og oppnår bedre resultater enn menn i samme stilling. Søksmålet nevner også et tilfelle der en kvinnelig ansatt angivelig tok sitt eget liv under en jobbtur med sin mannlige sjef, etter at hun skal ha blitt utsatt for intens seksuell trakassering på arbeidsplassen.

Departementet ber om erstatning for skaden som er påført de ansatte, samt for ubetalt lønn. Activision Blizzard har så langt ikke kommentert saken.

Oppdatering 09:30: I en egen uttalelse (via Kotaku) tar Activision Blizzard avstand fra anklagene i søksmålet. Selskapet kaller påstandene uansvarlige, mener Californias myndigheter gjør skivebom og lover å motbevise alt sammen i retten.

– Beskrivelsen stemmer ikke overens med dagens arbeidskultur hos Blizzard. I løpet av de siste årene har vi gjort omfattende endringer for å rette på kulturen og for å få på plass mer mangfold blant lederteamene våre. […] Vi jobber utrolig hardt for å skape rettferdige kompensasjonspakker og retningslinjer som reflekterer vår kultur, og vi prøver å lønne alle ansatte rettferdig for like arbeidsoppgaver.

Activision Blizzard kaller det også forkastelig at departementet drar inn den ansatte som tok sitt eget liv, noe som ifølge selskapet ikke har noe med denne saken å gjøre.

Siste fra forsiden