Bobby Kotick ferdig i Activision Blizzard

Bobby Kotick offisielt ferdig i Activision Blizzard

29. desember blir siste dag for den kontroversielle sjefen.

Steven Simko, CC BY-SA 2.0

TLDR

  • Toppsjef Bobby Kotick vil offisielt forlate Activision Blizzard neste uke, med siste dag på jobben satt til 29. desember.
  • Blizzard-sjef Mike Ybarra er blant de som er satt til å lede selskapet i mellomtiden, da en etterfølger for Kotick ennå ikke er funnet.
  • Selskapet har nylig inngått forlik i saken om ukultur, trakassering og diskriminering, og må betale 575 millioner kroner i saksomkostninger og erstatning.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Allerede før oppkjøpet ble godkjent i oktober ble det klart at toppsjef Bobby Kotick ville forlate Activision Blizzard etter at Microsoft tok over. To måneder senere har selskapet satt sluttdato for den avtroppende lederen.

Som The Verge melder har Kotick sin siste dag på jobb den 29. desember. En etterfølger er enda ikke klar, og i mellomtiden har Microsoft satt en rekke folk – inkludert Blizzard-sjef Mike Ybarra – til å styre skuta.

I et brev til ansatte skriver Kotick at Phil Spencer er rett mann for å ta Activision Blizzard til nye høyder. Han kalte Xbox «verdens mest beundrede selskap» og takket samtidig for støtten og innsatsen fra alle han har jobbet med på veien.

– Jeg finner ikke de rette ordene for å uttrykke hvor stolt jeg er over folkene som fortsetter å bidra til vår suksess og alle de som har hjulpet til i løpet av mine 32 år som sjef for dette selskapet, sier Kotick.

Kotick var allerede en kontroversiell skikkelse lenge før anklager om grov ukultur hos spesielt Blizzard dukket opp for to år siden. Ikke helt overraskende nevner toppsjefen riktignok ingen ting om den svært turbulente tiden selskapet har vært gjennom siden.

Delstaten California saksøkte Activision Blizzard i 2021 for blant annet diskriminering og trakassering. To år senere endte saken i forlik mellom partene. Spillmakeren må betale 575 millioner kroner i saksomkostninger og erstatning, mot at myndighetene trekker anklager om både upassende oppførsel og om at Kotick skal ha visst om hva som foregikk.

LES OGSÅ: Peter Molyneux-spillet Godus fjernet fra Steam »

Siste fra forsiden