Activision Blizzard - Microsoft

Bobby Kotick slutter som Activision-sjef

Bobby Kotick i 2012.
Steven Simko, CC BY-SA 2.0

Tidlig fredag ble det klart at Microsoft får lov til å kjøpe Activision Blizzard. I løpet av dagen ble kjøpet ferdigstilt, og de to selskapene er nå i prosessen med å sveises sammen. Som en del av dette jobber Microsoft nå med å finne ut hvordan de skal legge til rette for Activision Blizzard-spill på abonnementstjenesten Game Pass.

Gir seg til nyttår

I kjølvannet har toppsjefene i begge selskapene publisert offentlige uttalelser om handelen. Og i Activision Blizzard-sjef Bobby Koticks uttalelse kommer det litt ekstra krutt i tillegg til de høflige frasene.

– Phil [Spencer] har bedt meg om å fungere som administrerende direktør for Activision Blizzard King og rapportere til ham, og vi har blitt enige om at jeg gjør det frem til utgangen av 2023. Vi gleder oss begge til å jobbe sammen med en smidig integrering av våre utviklingsteam og spillere, sier Kotick.

Dermed blir nyttår enden på visa for Bobby Koticks tid som sjef for spillgiganten. Kotick har vært sjef siden 1991, etter at han og Brian Kelly endte opp med å kjøpe det konkursrammede selskapet og gjøre store omstruktureringer. Innen 1997 var selskapet gjeldsfrie, og jobbet videre med å etablere seg som en stor aktør i spillbransjen.

I tiden etter, og med flere oppkjøp og satsinger, har spillgiganten fått en rekke spill under paraplyen. World of Warcraft, Call of Duty, Guitar Hero, Candy Crush Saga, Tony Hawk og Diablo er bare noen av spillserien som selskapet eier, og som nå lempes inn i Xbox' stadig voksende spillportefølje.

Kontroversiell sjef

De siste årene har Activision Blizzard og Bobby Kotick havnet i medienes søkelys på grunn av en rekke sterke anklager. I 2021 saksøkte myndigheter i California selskapet for å ha lagt til rette for elendige arbeidsforhold, med grov trakassering og kjønnsdiskriminering.

Ikke lenge etter publiserte The Wall Street Journal en artikkel som la frem at Kotick selv skulle ha kjent til flere anklager mot ansatte og jobbet aktivt for å skjule disse for styret. I samme artikkel hevdes det at Kotick selv skal ha truet en assistent på livet i en telefonsvarermelding i 2006, men at et søksmål om dette endte med forlik.

LES OGSÅ: Xbox-sjefen sier det er Candy Crush som er juvelen i Activision Blizzard-imperiet »

Siste fra forsiden