Microsoft - Activision Blizzard

Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard offisielt godkjent

Det britiske konkurransetilsynet har gitt grønt lys.

Audun Rodem, Gamer.no

Microsofts plan om å kjøpe opp Activision Blizzard har lenge sittet fast i byråkrati og uenighet blant ulike myndigheter. Nå har siste motstander, det britiske konkurransetilsynet, endelig gitt grønt lys og avtalen kan nå ferdigstilles.

Via Twitter forteller britiske Competition and Markets Authority (CMA) at det har godkjent oppkjøpet. Det kommer etter at tilsynet ga en foreløpig godkjennelse i september.

Vendepunktet for CMA var at Microsoft i sommer sa seg villig til å selge strømmerettighetene for Activision Blizzard-spill til Ubisoft. I sin offisielle godkjenning skriver tilsynet at dette vil hindre Microsoft i å blokkere konkurransen på markedet.

– Denne nye avtalen vil hindre Microsoft i å ødelegge for konkurransen innen skyspilling etter hvert som det markedet vokser, og bevarer konkurransedyktige priser og tjenester for britiske skyspillbrukere, skriver CMA i sin begrunnelse.

Microsoft-sjef Brad Smith tok til Twitter for å uttrykke takknemlighet over CMAs beslutning.

– Vi har nå kommet over det siste hinderet for å ferdigstille dette oppkjøpet, som vi mener vil gagne spillere og spillbransjen på global basis.

Etter det The Verge erfarer vil Microsoft offisielt kunngjøre at oppkjøpet er i mål senere i dag. Dermed vil Xbox-makeren sikre seg rettighetene til spill som Call of Duty og World of Warcraft. Activision Blizzard har riktignok sagt at spillene ikke vil ankomme abonnementstjenesten Game Pass før tidligst neste år.

Vi oppdaterer saken.

Siste fra forsiden