Microsoft kjøper Activision

Microsoft selger strømmerettigheter til Ubisoft i nytt forsøk på å få godkjent Activision-kjøpet

Microsoft

Mens Microsofts planlagte kjøp av Activision Blizzard har fått tommelen opp i store deler av verden, har britiske myndigheter sagt nei. Bekymringen er at Xbox vil få monopol på strømming av spill via nettskyen, og nå går Microsoft drastisk til verks for å overbevise konkurransetilsynet Competition and Markets Authority (CMA).

Som The Verge melder har selskapet inngått en avtale med Ubisoft for rettighetene til «Cloud gaming» utenfor EØS. Dersom kjøpet godkjennes vil Assassin's Creed-makeren få full kontroll over strømming av samtlige Activision Blizzard-spill lansert til nå og for de neste 15 årene.

Rettighetene vil overføres for en ikke offentliggjort sum, hvorpå spillene vil gjøres tilgjengelige via abonnementstjenesten Ubisoft+. Abonnenter kan så spille Activision Blizzard-titler via PC, Xbox, PlayStation og Amazon Luna.

Tiltaket har sparket i gang en ny gjennomgang av det planlagte oppkjøpet. CMA vil ta en ny vurdering, og har satt 18. oktober som frist for å ta en avgjørelse.

På Microsofts nettsider påpeker toppsjef Brad Smith at selskapet holder fast ved sine tidligere løfter rundt spillstrømming i EØS-landene – som inkluderer Norge. I sin avtale med EU-kommisjonen forpliktet Microsoft seg til å tilby strømming av Activision Blizzard-spill via samtlige plattformer med spillstrømmingstjenester.

LES OGSÅ: Her er 9 minutter fra Modern Warfare III »

Siste fra forsiden