Microsoft - Activision Blizzard

EU-kommisjonen godkjenner Microsofts oppkjøp av Activision

Britiske myndigheter holder imidlertid fast på sin beslutning om å blokkere kjøpet.

Activision Blizzard

EU-kommisjonen stemte denne uka for å godkjenne Microsofts planer om oppkjøp av Activision Blizzard. Det kommer bare noen uker etter at britiske myndigheter valgte å blokkere kjøpet.

Microsoft lover at Activision Blizzard-spill vil bli tilgjengelige for samtlige leverandører av skyspilling.
European Commission

I en pressemelding forklarer kommisjonen at kjøpet ikke vil hindre konkurranse i konsollmarkedet. Det var likevel bekymring knyttet til såkalt «cloud gaming», men godkjenning ble gitt på bakgrunn av nye løfter fra Microsoft.

Xbox-makeren lover at dersom Activision Blizzard-spill blir tilgjengelige via nettskyen i fremtiden, vil kjøp av disse inkludere fri tilgang til å strømme dem via samtlige plattformer som tilbyr strømming av spill.

I en Twitter-melding bekreftet Microsoft-topp Brad Smith at dette ikke bare vil gjelde i Europa, men også på global basis.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Bekymringer rundt nettopp skyspilling var hovedgrunnen til at det britiske konkurransetilsynet Competition and Markets Authority (CMA) blokkerte kjøpet. Derfor var det ikke utenkelig at de nye løftene fra Microsoft kunne få tilsynet til å ombestemme seg, men den gang ei.

Twitter skriver CMA at avtalen som nå er godkjent av EU-kommisjonen gir Microsoft total kontroll over cloud-markedet for de neste ti årene. Tilsynet er derfor ikke enig i beslutningen, og holder fast ved sitt standpunkt i saken.

Microsoft har sagt at det planlegges en anke av CMA-dommen. Som VGC melder har selskapet visstnok hyret inn Daniel Beard, en ekspertadvokat innen europeisk konkurranserett, til å lede kampen mot britene.

LES OGSÅ: Activision tjener nå mer på PC-spill enn konsollspill »

Siste fra forsiden