CMA - Activision Blizzard

Godkjenner Microsofts Activision Blizzard-oppkjøp

Det britiske konkurransetilsynet har kun få bekymringer igjen.

Snart eier Microsoft Activision Blizzard.
Audun Rodem, Gamer.no

Etter flere måneder med rettslige oppgjør og blokkeringer, ser det nå ut til at den siste hindringen for at Microsoft får kjøpe opp Activision Blizzard er beseiret.

Fredag formiddag melder konkurransetilsynet i Storbritannia, CMA, at de velger å gi en foreløpig godkjennelse for at avtalen kan gå gjennom.

Dermed snur de på flisa, etter at de tidligere i vår blokkerte overtakelsen – da på grunn av at de fryktet at Microsoft kunne bli for sterke i strømmemarkedet.

Det var i begynnelsen av 2022 at Microsoft først la frem sine planer om å kjøpe opp Activision Blizzard for over 600 milliarder kroner. Monsteravtalen er den største av sitt slag i spillmarkedet med god margin, og har gått flere runder i britiske, amerikanske og europeiske tilsyn.

Ubisoft-avtale gjorde nytten

Helomvendingen skjer etter at Microsoft forrige måned gjorde grep for å blidgjøre tilsynet. Selskapet la da frem en avtale med Ubisoft der de segmenterer ut rettighetene til «cloud gaming» av Activision Blizzard-spill som en løsning på strømmeproblematikken.

Med avtalen sikrer Ubisoft seg kontroll over all strømming av samtlige Activision Blizzard-spill lansert til nå og for de neste 15 årene.

Avtalen har falt i god jord hos CMA, som nå kun har noen små ankepunkt.

– Selv om den restrukturerte avtalen er vesentlig forskjellig fra den forrige diskusjonen, og i hovedsak adresserer de fleste bekymringene, har CMA noen mindre bekymringer for at visse bestemmelser i salget av Activisions skystrømmingrettigheter til Ubisoft kan omgås, avsluttes eller ikke håndheves, skriver tilsynet i uttalelsen.

Microsoft har lagt frem løsninger på disse bekymringene, og CMA er tilfredse med dem. Nå kan prosessen fortsette, og en endelig godkjenning fra CMA avgjøres 6. oktober. Avtalen i seg selv forventes nå å være i mål innen 18. oktober.

I en uttalelse til Eurogamer er Microsoft-topp Brad Smith forståelig nok svært fornøyd med utviklingen.

– Vi presenterte løsninger som vi tror fullt ut håndterer CMAs gjenværende bekymringer knyttet til strømming av spill, og vi vil fortsette å jobbe for å oppnå godkjenning for å stenge før fristen 18. oktober, forteller Smith.

LES OGSÅ: Xbox-sjefen sier det er Candy Crush som er juvelen i Activision Blizzard-imperiet »

Siste fra forsiden