Microsoft - Activision Blizzard

Microsoft seiret i retten – kjøpet av Activision Blizzard mot godkjenning i USA

Nå skal forhandlingene i Storbritannia starte opp igjen.

Microsoft

Microsoft gikk tirsdag seirende ut av en ny runde med høringer rundt oppkjøpet av Activision Blizzard. Det amerikanske konkurransetilsynet FTC hadde søkt om å blokkere kjøpet, men dommer Jacqueline Scott Corley dømte til slutt i Microsofts favør.

I sin oppsummering la Corley til grunn det faktum at FTC ikke har klart å finne noen beviser for at Microsoft vil gjøre Call of Duty-serien eksklusiv for Xbox. Det selv etter gjennomgang av en million interne dokumenter og 30 avhør.

Corley erkjente at kjøpet kanskje er dårlig business for Sony, ettersom selskapet trolig ikke lenger får inngå egne eksklusivitetsavtaler for Call of Duty-serien. Likevel mente hun at kjøpet vil gagne spillere på alle plattformer.

– Før sammenslåingen var en forbruker som ønsket å spille Call of Duty nødt til å kjøpe en PlayStation eller Xbox. Etter sammenslåingen kan forbrukeren nå benytte seg av nettskyen for å spille på den plattformen de ønsker, inkludert – ifølge planer – på Nintendo Switch.

– Mer valgfrihet for spillere

Nettopp skyspilling var hovedargumentet for at britiske myndigheter blokkerte oppkjøpet tidligere i år. Corley mente imidlertid at Microsoft har innført viktige strategier slik at oppkjøpet vil føre til mer valgfrihet for forbrukerne.

– Microsofts oppkjøp av Activision har blitt beskrevet som det største i teknologihistorien. Det fortjener nøye gransking og den granskingen har gitt resultater. Microsoft har lovet både skriftlig, offentlig og i retten at Call of Duty får bli på PlayStation de neste ti årene og vil stå likt som på Xbox. Det har inngått en avtale med Nintendo for å bringe Call of Duty til Switch, og det har inngått flere avtaler for å bringe Activision-spill til flere skytjenester for første gang, oppsummerte Corley.

Xbox-sjef Phil Spencer tok til Twitter for å uttrykke sin glede over beslutningen.

– Bevisene viste at Activision Blizzard-avtalen er bra for bransjen og at FTCs påstander om konsollbytte, abonnementstjenester og skyspilling ikke reflekterer spillmarkedets realiteter. Siden vi først kunngjorde avtalen har vi forpliktet oss til å bringe flere spill til flere folk. Vi har signert flere avtaler for å gjøre Activision Blizzard-spill, Xbox-spill og Game Pass tilgjengelige for flere spillere enn de er i dag.

Microsoft retter nå igjen fokus mot Storbritannia. Som Eurogamer skriver vil Xbox-makeren begynne nye forhandlinger med det britiske konkurransetilsynet (CMA), i håp om å få godkjent oppkjøpet der også.

– Selv om vi er uenige i CMAs bekymringer, vurderer vi hvordan kjøpet kan bli justert for å ta tak i de bekymringene på en måte som er akseptabel for CMA, sa Microsoft-topp Brad Smith i en uttalelse til Eurogamer.

LES OGSÅ: Microsoft forventer PlayStation 5 Slim-lansering en gang i år »

Siste fra forsiden