PlayStation 5 Slim

Microsoft forventer PlayStation 5 Slim-lansering en gang i år

Til samme pris som PlayStation 5 Digital Edition, hevder Xbox-makeren.

Mikkjell Lønning/Gamer.no

Høringene rundt Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard fortsetter, med stadig nye avsløringer av potensielle bransjehemmeligheter. Denne gangen har det gått utover Sony og selskapets planer for en PlayStation 5 Slim-konsoll.

Det har lenge gått rykter om en mindre versjon av Sonys nyeste konsoll, men japanerne har så langt holdt tyst. Ifølge et dokument som ble offentliggjort gjennom høringene (via IGN) skriver Xbox-makeren imidlertid at en PlayStation 5 Slim-lansering er forventet i år.

Dokumentet nevner også en antatt pris på den nye maskinen.

– PlayStation selger også en mindre dyr Digital Edition for 399,99 dollar, og forventes å lansere en PlayStation 5 Slim senere i år til samme pris, skriver Microsoft med sammenligninger til sin Xbox Series S.

Påstandene kommer i forbindelse med Microsofts forsøk på å etablere Nintendo Switch som en direkte konkurrent til både Xbox og PlayStation. Dette for å vise at Microsoft ligger sist i en tredelt konsollkrig, i stedet for på andreplass med kun Sony som konkurrent.

Samme dokument tok også for seg Project Q, en håndholdt dings som kan strømme PlayStation 5-spill. Sony har sagt at denne kommer senere i år, og ifølge Microsoft vil den koste 300 dollar.

Xbox-sjef Phil Spencer uttalte for øvrig nylig at det ikke foreligger noen planer om å gi ut oppgraderte versjoner av Xbox Series-konsollene.

LES OGSÅ: Microsoft setter opp prisen på Xbox Series X og Game Pass Ultimate »

Siste fra forsiden