PlayStation avduket Project Q

Slipper håndholdt strømmedings som lar deg strømme fra PlayStation 5 i løpet av året.

PlayStation 5 tårner over en Project Q.
PlayStation

Helt på tampen av onsdagskveldens PlayStation-konferanse, kunngjorde Sony at de jobber med en håndholdt strømmedings som skal lanseres i løpet av året.

Project Q.
PlayStation

Foreløpig går prosjektet under kodenavnet Project Q, og du kan se de første bildene av strømmeenheten som skal la deg spille PlayStation 5-spill ved å strømme dem fra konsollen din.

Project Q virker i bunn og grunn som en PlayStation 5-kontroller med en åttetommers skjerm sveist inn mellom de to grepene. Disse skal ha de samme egenskapene som en DualSense-kontroller, altså haptisk tilbakemelding og adaptive triggere. Skjermen har en bildefrekvens på opp til 60, og en oppløsning på 1080p.

Det virker ikke som man kan bruke Project Q til å strømme spill fra abonnements- og spillstrømmingstjenesten PlayStation Plus, og at man må eie en PlayStation 5 for å i det hele tatt bruke den. Spillene strømmes fra PlayStation 5 til Project Q over wi-fi.

Spørsmålet blir hva Q tilføyer som ikke andre mobile enheter allerede gjør. Remote Play er allerede en funksjon for PlayStation-konsoller som lar spillerne strømme bildet fra konsollen til en mobiltelefon, nettbrett eller PC over wi-fi, der man også kan koble til en PlayStation 5-kontroller over bluetooth. Foreløpig ser det ikke ut som om Q gjør stort mer enn dette.

Du kan se en kort snutt av strømmedingsen nedenfor.

Project Q.

Artikkelen ble oppdatert med flere detaljer om maskinvaren 25. mai klokka 13:30.

Siste fra forsiden