Xbox Series X/S

Microsoft sier at Xbox Series X/S-prisen forblir uendret

Kommer etter at PlayStation 5-prisen gikk opp.

Audun Rodem, Gamer.no

Torsdag meldte Sony at prisen på PlayStation 5 går opp flere steder i verden. I kjølvannet av kunngjøringen har mange naturlig nok lurt på om andre konsollmakere har lignende planer, og foreløpig ser det i hvert fall ut til at Microsoft ikke vil følge etter.

I en uttalelse til Eurogamer sa Xbox-makeren at prisen på Xbox Series X og Xbox Series S forblir uendret. Uttalelsen utelukket imidlertid ikke at det kan bli forandringer i fremtiden.

– Vi gjør hele tiden evalueringer for hvordan vi kan tilby fans flotte spillmuligheter. Vår veiledende pris for Xbox Series S holder seg på 249,99 pund og Xbox Series X på 449,99 pund, sa en talsperson for Microsoft.

Til sammenligning går prisen på PlayStation 5 med diskdrev opp til 479,99 pund, fra 449,99 pund. PlayStation 5 Digital Edition vil på sin side koste 389,99 pund, opp fra 359,99.

Markedsanalytiker Ampere Analysis spår likevel at prisøkningen vil ha lite å si for PlayStation 5-salget, ettersom etterspørselen fortsatt er så stor. Sjefen for Amperes spillavdeling, Piers Harding-Rolls, tror også at Microsoft først og fremst vil benytte anledningen til å markedsføre hvor mye valuta du får for pengene med en Xbox, før selskapet eventuelt setter opp prisen på sin konsoll.

Vi har tatt kontakt med Sony for å høre om de har fått nye norske veiledende priser, men tidligere har det vært opp til forhandlerne selv å sette prisene her til lands.

LES OGSÅ: PlayStation 5 blir dyrere – Sony setter opp prisen »

Siste fra forsiden