PlayStation 5 - pris

PlayStation 5 blir dyrere – Sony setter opp prisen

Skylder på inflasjon.

Nå blir PlayStation 5 dyrere.
Audun Rodem, Gamer.no

I et blogginnlegg på PlayStation Blog forteller toppsjef Jim Ryan at selskapet nå setter opp prisen på PlayStation 5. Endringen skjer umiddelbart.

Prishoppet vil ramme Europa og Australia, samt deler av Asia og Nord-Amerika. USA slipper unna økningen.

De nye veiledende prisene fra Sony blir:

  • PlayStation 5 med diskdrev vil koste €549.99 (tidligere €499.99)
  • PlayStation 5 Digital Edition vil koste €449.99 (tidligere €399.99)

Fram til nå har prisen på en PlayStation 5 med diskdrev som regel vært rundt 6000 kroner, mens utgaven uten har kostet om lag 5000 kroner. Basert på dette kan det virke som om prisøkningen vil ligge på rundt 500 til 700 kroner i Norge.

Vi har tatt kontakt med Sony for å høre om de har fått nye norske veiledende priser, men tidligere har det vært opp til forhandlerne selv å sette prisene her til lands. Derfor har vi også hørt med et par forhandlere, og oppdaterer artikkelen når vi vet mer.

Store variasjoner tidligere

For å følge med på PlayStation 5-prisøkningen i Norge kan du sjekke Prisguiden.no sin prishistorikk:

De siste årene har prisene vinglet veldig på grunn av mangelen på konsoller, med betydelig høyere priser hos enkelte som får inn små partier.

I blogginnlegget nevner Ryan den økende internasjonale inflasjonen som grunnen til prisøkningen.

– Tilstanden i den globale økonomien er en utfordring som mange av dere rundt om i verden nok opplever nå. Vi ser at inflasjonen øker globalt, i tillegg til vanskelige valutatrender – dette påvirker kunder og skaper press i flere industrier, forklarer Ryan.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Siste fra forsiden